Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Tataru: Prin suspendarea presedintelui salvam democratia

Florin Tataru

Florin Tataru

Demersul USL de suspendare a presedintelui Traian Basescu reprezinta o actiune politica normala si obligatorie pentru o democratie si care semnaleaza gravele probleme cu care se confrunta Romania in planul politic si al guvernarii, sustine Florin Tataru, deputat PSD de Maramures.

“Pierderea sustinerii populare coroborata cu decizii politice si practici institutionale arbitrare trec dincolo de pierderea legitimitatii si semnaleaza abuzuri autoritariste. Peste tot in Europa, acolo unde guvernul si-a pierdut aceasta legitimitate, puterea politica s-a retras si a cautat obtinerea acesteia intr-o noua formula politica. Presedintele Traian Basescu reprezinta, din nefericire, garantul acestei guvernari nelegitime si al restrangerii democratiei in Romania. Nerespectarea legii, interventia politica in domenii unde nu are voie sa intervina, datorita independentei oferite de Constitutie, patronarea devalizarii banilor publici prin alocarea acestora clientelei PDL, desconsiderarea oricarui dialog social si politic si lipsa consensului larg pentru masurile economice si politice de austeritate pentru populatia Romaniei. Presedintele se afla permanent in conflict cu orice putere independenta de dorinta proprie si nu a obtinut niciodata un consens politic si social pentru deciziile proprii”, a declarat Tataru.

Deputatul PSD a subliniat ca decizia presedintelui care a dus la aceasta actiune radicala este refuzul de a accepta decizia Curtii Constitutionale, permitand abuzul institutional impotriva cetatenilor Romaniei, statuand ca obligatiile statului fata de cetatean nu sunt obligatorii.

“Romanii nu isi pot incasa datoriile statului fata de ei, adica pensiile si salariile intregi, pentru ca presedintele Basescu decide sa se opuna statului de drept, deci legii. Presedintele trebuie sa fie garantul Constitutiei, insa se pare ca isi bate joc de ea. Constitutia Romaniei este coloana vertebrala a sistemului politic si aceasta este singura care protejeaza cetateanul de abuzuri si derapaje. Batalia aceasta este pentru respectarea prevederilor actului politic fundamental al tarii”, a precizat parlamentarul.

“Vom face toate eforturile pentru obtinerea unei sustineri in parlament, dar si din partea societatii civile si a cetatenilor, pentru ca mesajul nostru sa  isi atinga tinta. Trebuie sa salvam democratia in Romania si acest lucru nu se poate face cu Traian Basescu”, a conchis Tataru.

Lăsaţi un răspuns