Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 23 octombrie 2020

USL Maramures se pregateste de referendum

usl

usl

Strangere de semnaturi in vederea organizarii referendumului pentru a afla parerea populatiei legata de desfiintarea judetului – aceasta este actiunea pe care a demarat-o miercuri consilierul judetean PSD Gabriel Zetea.

Social-democratul sustine ca semnaturile vor fi stranse de la consilierii judeteni din PSD si PNL, avand nevoie de o treime din numarul total al consilierilor. Constanta este singurul judet care a reusit sa organizeze referendum, insa prezenta la urne nu a trecut de 50+1 din numarul persoanelor inscrise pe listele de alegator. “Pentru depunerea proiectului de hotarare privind aprobarea organizarii referendumului in Maramures avem nevoie de o treime dintre consilierii judeteni care sa semneze pentru sustinerea acestei initiative, adica 22 de semnaturi. La Consiliul Judetean (CJ) am prezentat un draft, la secretarul CJ, pentru proiectul de hotarare”, a declarat Zetea.

Acesta este doar primul pas facut de PSD in vederea organizarii referendumului, deoarece, dupa depunerea documentelor de catre grupul Uniunii Social-Liberale (USL), va trebui obtinut avizul Departamentului Juridic din CJ, dupa care proiectul de hotarare urmeaza sa fie dezbatut in comisiile de specialitate (juridica si buget-finante) si abia apoi va fi supus votului in plenul sedintei. Dupa aprobarea proiectului, presedintele Consiliului Judetean va fi obligat sa identifice fonduri pentru organizarea referendumului.

“Referendumul va avea o singura intrebare, adica maramuresenii vor trebui sa raspunda daca sunt sau nu de acord cu desfiintarea judetului, deoarece reorganizarea administrativ teritoriala asta inseamna: desfiintarea judetului Maramures”, a declarat Zetea.

Lăsaţi un răspuns