Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

USL Maramures se pregateste de referendum

usl

usl

Strangere de semnaturi in vederea organizarii referendumului pentru a afla parerea populatiei legata de desfiintarea judetului – aceasta este actiunea pe care a demarat-o miercuri consilierul judetean PSD Gabriel Zetea.

Social-democratul sustine ca semnaturile vor fi stranse de la consilierii judeteni din PSD si PNL, avand nevoie de o treime din numarul total al consilierilor. Constanta este singurul judet care a reusit sa organizeze referendum, insa prezenta la urne nu a trecut de 50+1 din numarul persoanelor inscrise pe listele de alegator. “Pentru depunerea proiectului de hotarare privind aprobarea organizarii referendumului in Maramures avem nevoie de o treime dintre consilierii judeteni care sa semneze pentru sustinerea acestei initiative, adica 22 de semnaturi. La Consiliul Judetean (CJ) am prezentat un draft, la secretarul CJ, pentru proiectul de hotarare”, a declarat Zetea.

Acesta este doar primul pas facut de PSD in vederea organizarii referendumului, deoarece, dupa depunerea documentelor de catre grupul Uniunii Social-Liberale (USL), va trebui obtinut avizul Departamentului Juridic din CJ, dupa care proiectul de hotarare urmeaza sa fie dezbatut in comisiile de specialitate (juridica si buget-finante) si abia apoi va fi supus votului in plenul sedintei. Dupa aprobarea proiectului, presedintele Consiliului Judetean va fi obligat sa identifice fonduri pentru organizarea referendumului.

“Referendumul va avea o singura intrebare, adica maramuresenii vor trebui sa raspunda daca sunt sau nu de acord cu desfiintarea judetului, deoarece reorganizarea administrativ teritoriala asta inseamna: desfiintarea judetului Maramures”, a declarat Zetea.

Lăsaţi un răspuns