Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Avertizare cod galben de ceata in Maramures

Institutia Prefectului-Judetul Maramures a primit de la Centrul de Meteorologic Regional Transilvania Nord o avertizare  de fenomene meteorologice periculoase imediate, cod galben de ceata.  Avertizarea este valabila pâna la  18.50, în judetul Maramures. În adresa se mentioneaza despre fenomenul de ceata care poate scadea vizibilitatea sub 100 de metri si izolat sub 50 de metri. Ceata poate fi însotita de burnita sau fulguiala si va favoriza producerea poleiului pe carosabilul drumurilor nationale, judetene si comunale.  Zona vizata este Depresiunea  Maramuresului si Pasul Gutâi.

 

 Prefectul Sandu Pocol a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si a societatilor de drumuri care asigura întretinerea si viabilitatea drumurilor judetene pe perioada de iarna. De asemenea, au fost avertizati si membrii grupurilor de suport din cadru CJSU.

Prefectul de Maramures s-a deplasat în teren si a constatat pe Cavnic ca sunt tronsoane de drum, în zona limitrofa a localitatii Budesti, (pe DJ109F), unde vizibilitatea era redusa sub 100 de metri. Pe Cavnic fulguia slab. Soseaua era aglomerata de autovehicule care se deplasau spre cele doua pârtii de schi. Parcarile din zona pârtiilor de schi erau ocupate, iar multe dintre autovehicule au fost lasate pe marginea drumului, pe cele doua sensuri de mers, perturbând desfasurarea traficului rutier. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat prezenta în zona a echipajelor Serviciului Politiei Rutiere pentru fluidizarea circulatiei si facilitarea accesului a autovehiculelor de interventie (SMURD, ambulanta, pompieri, jandarmi, politie, etc), dar si a celor care transporta persoane dializate.

In Pasul Gutâi este prezenta ceata si cade burnita. Vizibilitatea este redusa si aici sub 100 de metri.  Comitetul Judetean de iarna recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusa si sa foloseasca luminile de întâlnire pe fata si a pozitiei pe spate si de ceata.

Prefectul Sandu Pocol a cerut societatilor care efectueaza lucrari de deszapezire pe perioada de iarna sa fie pregatite cu utilaje de interventie si material antiderapant pentru a asigura buna desfasurare a traficului rutier, în aceasta perioada, mai ales în zonele de deal si de munte, dar si în Depresiunea Maramuresului.

 

Lăsaţi un răspuns