Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Concert de colinde si daruri oferite de Asociatia ”Prosit” elevilor

concert de colinde

concert de colinde

Asociatia ”Prosit” in colaborare cu Scoala ”Lucian Blaga” Baia Mare si cu Liceul cu Program Sportiv – Club Sportiv Scolar (LPS-CSS) Baia Mare, a organizat in data de 22 decembrie, un spectacol in care s-au prezentat datini si obiceiuri de iarna. De asemenea, tot cu aceasta ocazie, s-au lansat si reviste scolare ale claselor participante la spectacol, fiecare revista avand ca tema cate un anotimp.

 

Astfel, copiii, indrumati de cadrele didactice Loredana Vancea, Lavinia Popisteanu, Florentina Bilt si Voichita Buda, au colindat si s-au bucurat alaturi de familiile lor.

 

In cadrul acestui eveniment, s-a realizat si o expozitie cu lucrari ale elevilor. Actiunea a facut parte din proiectul ”Traditii”, care are ca scop dezvoltarea capacitatii de prezentare a unor obiceiuri si datini populare, dar si transformarea culturii populare intr-un punct de interes pentru participantii la spectacol. La finalul spectacolului, elevii au fost rasplatiti cu cadouri din partea mosului, fapt ce a fost posibil datorita unui sponsor generos, SC DIFLORA SRL.

 

Gazda spectacolului a fost Larisa Uta, studenta la Academia de Muzica Gheorge Dima, Cluj Napoca si castigatoare a numeroase premii la festivalurile de folclor.

Reader Feedback

Un raspuns catre “Concert de colinde si daruri oferite de Asociatia ”Prosit” elevilor”

  1. adriana costinas spune:

    si eu sunt acolo

Lăsaţi un răspuns