Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cutremur în Maramures

În aceasta dupa amiaza, în judetul Maramures, s-a produs un cutremur de pamânt care a avut magnitudinea de trei grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la ora 14.21, ora României, la o adâncime de 10 kilometri, în zona montana a Muntilor Gutâi, într-o zona situata mai jos de vârful Mogosa, spre localitatea Cavnic.

 

Cutremurul a fost resimtit în Pasul Gutâi, orasul Baia Sprie si în municipiul Sighetu Marmatiei. Prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112 au fost primite trei telefoane de la cetateni care locuiesc pe strazile Lazu Sesului, Tisei si Bogdan Voda care au anuntat miscarea pamântului. Primul apel telefonic a fost primit la ora 14.23. Dispecerii militari de serviciu au discutat cu persoanele respective pentru nu induce panica în rândul cetatenilor si i-a rugat sa coboare din locuinte în strada, civilizat. Telefonul primit de pe strada Tisei anunta si un zgomot destul de mare produs în perioada timpul cutremurului.

Prefectul Sandu Pocol a fost anuntat de cutremur si în calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a dispus masuri pentru a evita panica în rândul populatiei, dar si de a verifica eventuale distrugeri produse de cutremur. Acesta a precizat ca la cursurile pe linia gestionarii situatiilor de urgenta a vazut hartile cu zonele seismice din România,pe care erau mentionate  Vrancea, Banatul, dar si platoul muntilor Oas-Gutâi-Tibles.

Pompierii militari din cadrul Detasamentului Sighetu Marmatiei si angajati ai politiei locale s-au deplasat în zona celor trei strazi de unde au fost primite apelurile telefonice si au discutat cu cetatenii despre modul în care au resimtit cutremurului. Nu au fost persoane ranite si nici semnalate pagube materiale. Pompierii militari au verificat, fara confirmare, si posibilitatea producerii unei explozii sau a unui incendiu în zona unde cetateanul care a apelat numarul de urgenta, de pe strada Tisei a sesizat producerea unui zgomot puternic. Nu au fost semnalate replici.

 

Lăsaţi un răspuns