Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Rezolutie adoptata de PSD privind modul de alocare a fondurilor publice

O rezolutie privind sustinerea neconditionata a alesilor locali ai USL din judet in fata abuzurilor si modului injust de alocare a fondurilor publice a fost adoptata de PSD la ultima conferinta. Social-democratii sustin ca judetul Maramures se afla de ani buni intr-o criza prelungita care isi are radacinile in modul incompetent in care guvernele portocalii succesive Basescu-Boc s-au raportat la realitatile economice si sociale existente in aceasta perioada.

 

“In loc de masuri concrete de relansare economica, de o repartitie justa a veniturilor bugetare, de protectie sociala reala pentru categoriile defavorizate, avem parte de taieri de salarii, de pensii si alocatii si mai ales avem parte de promisiuni. Romania nu are nevoie de vorbe si promisiuni. Avem nevoie cu totii, ca romani, indiferent de simpatiile politice, indiferent de locul de munca sau de convingerile spirituale, de speranta. Trebuie sa stim ca lucrurile se pot indrepta pentru noi toti si nu doar pentru cei protejati de actuala Putere”, se arata in rezolutie. Aceasta mai face referire la faptul ca tara este impartita in doua categorii – una a romanilor portocalii si alta a romanilor negri.

 

“Avem pe de o parte primarii PDL, care primesc fonduri guvernamentale de milioane de euro, mita pentru campaniile electorale viitoare. De cealalta parte sunt primarii USL care nu primesc nimic si care sunt nevoiti sa-si gospodareasca comunitatile din resturile care raman de la masa «bogatilor». Alocarea banilor catre comunitati nu se mai face de multa vreme dupa nevoile romanilor, ci dupa marimea contractelor acolitilor ministrilor guvernului Boc”, se mai arata in documentul PSD. In consecinta, delegatii organizatiilor locale ale PSD Maramures au decis sa denunte public comportamentul neconstitutional si profund antidemocratic al guvernului.

Lăsaţi un răspuns