Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Tronsoane cu polei pe drumurile judetene

Vremea a fost calda pentru aceasta perioada, iar cerul noros. A plouat slab, în zona lacului de acumulare Strâmtori-Firiza. Vântul a suflat la slab, cu intensificari de pâna la 50 km/h, la Iezer, unde a spulberat zapada. Stratul de zapada masoara 27 cm, la Iezer.

Umiditatea, temperatura scazuta (-4 grade Celsius) si curentii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe DJ 184, în orasul Cavnic pe sectoarele de drum aflate în apropierea râului, dar în Pasul Roata, respectiv la intersectia cu DJ109 F spre localitatea Strâmbu Baiut. Conditiile meteorologice au favorizat formarea poleiului pe DJ 185, pe tronsonul Calinesti-Valeni. Angajatii care asigura întretinerea si viabilitatea celor doua drumului judetene, pe timp de iarna,  au intervenit si raspândit opt tone de material antiderapant (patru tone pe DJ 184 si patru tone pe DJ 185), în scopul combaterii poleiului. Si pe celelalte sectoare de drumuri judetene au fost împrastiate 16 tone de material antiderapant pentru a preveni si combate formarea poleiului. La aceasta ora, majoritatea drumurilor judetene au carosabilul curat si uscat.

Pe DN 18, în Pasul Prislop, s-a actionat cu patru tone de material antiderapant pentru a combate poleiul format pe carosabil si pentru a asigura desfasurarea traficului rutier în conditii normale. In zona localitatii Viseu de Sus este semnalata ceata, iar vizibilitatea este redusa.

METEO

Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul noptii si diminetii:-8 grade Celsius la Iezer;  -6 grade Celsius la Târgu Lapus; -4 grade Celsius la Cavnic si Borsa;  Baia Mare, Borsa si Ardusat; -3 grade Celsius la Leordina si Ardusat; -2 grade  Celsius la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag si Feresti; -1 grad Celsius în Baia Mare, Dragomiresti si Sapânta.

Meteorologii au prognozat pentru astazi faptul ca vremea va fi apropiata, de normalul valorilor termice, specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorari spre seara si în cursul noptii, când pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.Cantitatile pot depasi, izolat 10 l/mp. La munte va ninge. Vor fi conditii favorabile pentru formarea poleiului.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 si 6 grade Celsius, iar cele minime între -3 si 1 grad Celsius. Termometrele indica acum: -8 grade Celsius la Iezer; -5 grade Celsius la Târgu Lapus si Borsa; -4 grade Celsius la Cavnic; -2 grade Celsius la Ocna Sugatag; -1 grad Celsius la Sighetu Marmatiei;  0 grade Celsius în Baia Mare, la Dragomiresti si Sapânta.

Lăsaţi un răspuns