Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 18 mai 2024

Utilaj furat din Italia, identificat in trafic la Negresti

Un utilaj de mare capacitate ce figureaza furat din Italia au descoperit politistii de frontiera din Negresti Oas.

 

Joi, 08 decembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Negresti Oas au oprit pentru control, pe DN 19, un buldoexcavator marca JCB 3CX, care avea placuta cu numar de înregistrare de Negresti. Utilajul era condus de Marcelin Calin H., în vârsta de 22 de ani, din Negresti Oas. Acesta nu a putut prezenta politistilor de frontiera documentele de identitate si cele ale utilajului pentru control, asa încât a fost condus la sediul S.P.F. Negresti.

 

În urma verificarilor efectuate, lucratorii nostri au constatat faptul ca buldoexcavatorul figureaza ca fiind furat din Italia din mai 2006. Utilajul este proprietatea lui Gheorghe C., 34 de ani, din Negresti, care s-a prezentat la sediul sectorului cu documentele buldoexcavatorului, sustinând ca l-a cumparat de la o alta persoana din Negresti, careia i-a dat în schimb un alt excavator în valoare de aproximativ 7.000 euro si suma de 13.685 lei. Dar, sustine acesta, nu stia ca utilajul este furat.

Marcelin Calin H. a declarat ca el lucreaza ocazional pe acest utilaj si nu stia ca este furat.

În cauza au fost întocmite acte premergatoare începerii urmaririi penale pentru savârsirea infractiunii de tainuire la furt. Utilajul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negresti Oas pâna la finalizarea cercetarilor.

 

Lăsaţi un răspuns