Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Administrator public pentru Maramures

Consiliul Judetean a aprobat atributiile si conditiile de participare la concurs

Constantin Bolos

Constantin Bolos

Maramuresul va avea administrator public. Numirea acestuia in functie se va face de catre presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, pe baza rezultatelor concursului care va fi organizat in acest scop, in termen de 30 de zile. Consilierii judeteni au votat proiectul de hotarare pentru aprobarea atributiilor, criteriilor de selectie, contractului cadru de management, obiectivele si criteriile de performanta pentru administratorul public.

Totodata, plenul CJ a aprobat si componenta comisiei de evaluare a candidatilor care se vor inscrie pentru acest post. Din comisie vor face parte presedintele si cei doi vicepresedinti ai CJ, un specialist, precum si trei consilieri judeteni. Este vorba de Radu Rosca, din partea PDL, Gavril Ardusatan (PNL) si un reprezentant al PSD. Social-democratii maramureseni l-au propus initial in aceasta comisie pe consilierul Gheorghe Simon, insa acesta a refuzat. Glumind pe seama situatiei, Simon a motivat: “Vreau sa candidez pentru aceasta functie”. Astfel, grupul PSD din CJ a decis ca, din aceasta comisie, sa faca parte consilierul Gabriel Zetea.

Conform proiectului votat de consilierii judeteni, administratorul public va avea atributii de coordonare delegate de catre presedintele CJ, in baza contractului de management cu privire la promovarea si implementarea proiectelor cu finantare interna si internationala. In atributiile acestuia mai intra si gestionarea si utilizarea eficienta a bunurilor aflate in proprietatea publica si privata a judetului, propune planuri de actiune pentru implementarea strategiilor CJ si urmareste realizarea acestora. Tot in sarcina administratorului public vor intra si atributii legate de asigurarea si managementul resurselor umane, financiare si tehnice, pe care le va gestiona in limita competentelor care ii vor fi delegate de presedintele CJ.

Pentru a participa la acest concurs, candidatii trebuie sa aiba studii superioare si experienta in administratia publica, sa aiba abilitati de mediere si negociere, si sa aiba varsta peste 23 de ani. Avand in vedere faptul ca proiectul a trecut de votul consilierilor judeteni, CJ urmeaza sa demareze procedurile in vederea organizarii concursului pentru numirea viitorului administrator public. Exista toate sansele ca acest post sa fie ocupat de fostul subprefect al judetului, Constantin Bolos, singura propunere facuta pana acum pentru aceasta functie.

Lăsaţi un răspuns