Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

USL trebuie sa decida pe cine lasa fara scaun

Cine pleaca din primarie:  Ludescher, Bota sau Matei

Conducere noua pentru Primaria Baia Mare in urma scrutinului desfasurat duminica, 8 mai. Avand in vedere faptul ca noul primar are adeziunea la PNL, vor fi operate cateva schimbari privind componenta echipei de conducere a primariei. In discutie vor fi luate cele trei numeS Ludescher, Bota si Matei. Decizia nu este deloc usoara pentru reprezentantii partidelor politice, dar mai ales pentru liberali care trebuie sa tina seama nu numai de orgoliile personale, ci si de prevederile protocolului cu PSD, partid impreuna cu care formeaza Uniunea Social-Liberala (USL).

Nici nu s-au validat alegerile partiale din Baia Mare, ca disputele au inceput sa apara in USL. In timp ce reprezentantii PSD Baia Mare sustin ca majoritatea voturilor pe care le-a primit candidatul USL vin de la membrii, simpatizantii si cunostintele social-democratilor, liberalii ii contrazic si le spun “Ciocu’ mic. Puterea e la noi”, pentru ca primaria va ajunge in mainile unui membru PNL.

Disputele nu se opresc aici, pentru ca USL mai are de decis care va fi viceprimarul care isi va pierde scaunul. In discutie s-a luat cazul lui Ludescher Istvan, viceprimarul care a preluat atributiile primarului, Dumitru Matei, viceprimar PSD – post obtinut in baza protocolului incheiat intre social-democrati si PNL in 2008, dar si al lui Calin Bota, consilier local PNL cu atributii de viceprimar. Cu toate cu USL are majoritatea in Consiliul Local Baia Mare, iar PSD si PNL ar putea sa faca jocurile, acestia trebuie sa tina seama de faptul ca Ludescher Istvan, presedintele UDMR Baia Mare, a respectat traditia la aceste alegeri si a sprijinit candidatul Uniunii Social-Liberale.

Bota, primul pe lista

“In mod normal, pozitia mea este cea care ar trebui sa dispara, dar inca nu s-a luat o decizie. Vom vedea cum vom procesa”, a declarat Calin Bota. De asemenea, liderii PSD sustin ca o decizie va fi luata in sedinta USL.

“Pana acum nu s-a luat in discutie in nicio sedinta a conducerii PSD situatia din Primaria Baia Mare. Am asteptat finalizarea alegerilor pentru ca nu am putut pune caruta inaintea boilor. Vom discuta in USL, dar cred ca PNL va trebui sa decida daca isi mentine functia de viceprimar un liberal sau daca postul ramane la UDMR”, a declarat Gabriel Zetea, purtator de cuvant al PSD Maramures.

Lăsaţi un răspuns