Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

CJ infiinteaza un ONG pentru sustinerea fermierilor

Autoritatile judetului au decis sa acorde sprijin agricultorilor, fermierilor si mestesuragilor maramureseni. La initiativa administratiei judetene, se va infiinta o organizatie non-guvernamentala (ONG), in care sa fie implicat si Consiliul Judetean, pentru sprijinirea producatorilor agricoli si a mestesugarilor. “Regret ca nu am facut acest lucru mai devreme pentru a veni in sprijinul producatorilor”, a declarat Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures.

Pentru a pune bazele acestui ONG, la sfarsitul saptamanii trecute, autoritatile s-au intalnit cu reprezentanti ai Asociatiei  Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice (APPTE) Maramures, in cadrul unui seminar care   s-a desfasurat la Palatul Administrativ. Prezent la reuniune, Mircea Man a apreciat interesul fermierilor din judet in ceea ce priveste obtinerea produselor traditionale si realizarea obiectelor artizanale sau vestimentare specific maramuresene.
“Maramuresenii sunt harnici si stiu foarte bine ce au de facut pentru ca acest domeniu – agricultura – sa fie promovat atat in tara, cat si peste hotare. Tocmai de aceea, consider importanta infiintarea, in Maramures, a unui ONG, cu aprobarea consilierilor judeteni. Un aport deosebit in acest demers il are  consilierul Anton Rohian, care este un specialist in agricultura”, a declarat Man. Presedintele CJ a subliniat ca ONG-ul care va fi infiintat, cu aprobarea consilierilor judeteni, va pune si mai mult in valoarea Maramuresul.

Directori criticati

Participantii la seminar au dezbatut subiecte legate de importanta sustinerii agriculturii in dezvoltarea economica a judetului, iar specialistii prezenti au vorbit despre importanta cresterii animalelor din rasa autohtona, infiintarea de mici abatoare in judet, precum si modalitatile de atragere a fondurilor pentru dezvoltarea eficienta a fermelor. In acest context, Mircea Man a adus si unele critici, acestea fiind indreptate spre conducerea Directiei Agricole Maramures. Man le-a reprosat lipsa de interes in mediatizarea programelor prin care sunt acordate o serie de facilitati in domeniul agricol, inclusiv pentru tineri. “Nu este permis sa existe atat de multe programe favorabile cetatenilor din mediul rural si ele sa nu fie aduse la cunostinta celor carora se adreseaza. Conducerea Directiei Agricole ar trebui sa se preocupe mai mult de organizarea unor intruniri cetatenesti in fiecare comuna si sa iasa cu informari asupra aceste programe si facilitati. Dar pentru unii este mult mai comod sa stea in birou si sa nu faca nimic”, a punctat Man.

Lăsaţi un răspuns