Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Romplumb si-a oprit activitatea din lipsa de fonduri pentru materia prima

Activitate oprita la Romplumb. Autoritatile de mediu sustin ca au fost informate despre intentia conducerii societatiide a opri productia,insa masura este una temporara.  Vinovat pentru situatia inregistrata este Ministerul Mediului, care nu a aprobat inca subventia anuala pentru aceasta societate. “Am fost anuntati, atat noi, cat si alte institutii, in urma cu o saptamana, despre faptul ca activitatea va fi oprita temporar. Situatia a fost pusa pe seama lipsei de fonduri pentru materia prima”, a declarat Calin Crisan, comisar sef al Garzii de Mediu.
In ceea ce priveste reluarea activitatii, decizia va fi luata dupa ce Ministerul Mediului va decide daca acorda subventie pentru acest an. In caz contrar, angajatii societatii vor fi nevoiti sa-si caute loc de munca, insa au primit promisiuni ca, in caz de disponibilizare colectiva, vor beneficia de trei salarii compensatorii.
Vasile Uta, directorul societatii, a declarat ca incearca sa clarifice situatia si pentru acest lucru a plecat la o discutie cu reprezentanti ai Ministerului Mediului.
Pe langa problema subventiei, conducerea Romplumb mai trebuie sa faca dovada conformitatii instalatiei de desulfurare, deoarece, in caz contrar, poate pierde autorizatia de mediu.
“Pana in 22 februarie, Romplumb trebuie sa puna in functiune instalatia de desulfurare si sa arate ca aceasta este conforma, altfel se anuleaza autorizatia de mediu”, a declarat Viorel Iancu, director al Agentiei de Protectie a Mediului Maramures.

Lăsaţi un răspuns