Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

USL solicita sesiune parlamentara extraordinara

Uniunea Social Liberala va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care sa dezbata situatia politica actuala si tensiunile sociale fara precedent si sa genereze o solutie politica care sa preîntâmpine escaladarea acestor tensiuni.

 

Uniunea Social Liberala constata absenta totala a autoritatilor si atitudinea incalificabila a actualei puteri, care, în locul unei reactii responsabile si rationale, în fata protestelor publice, nu ne-a oferit decât inteventia jenanta a unui politruc de mâna a doua, precum Sever Voinescu.

 

Din pacate, nici macar în ceasul al doisprezecelea, când oamenii au fost nevoiti sa iasa în strada pentru a-si cere drepturile si pentru a protesta împotriva anilor de umilinta si sfidare la care au fost supusi de actuala putere, PD nu este capabil sa-si recunoasca esecul, sa renunte la discursul propagandistic si populist, la atacurile penibile împotriva opozitiei si la jignirea poporului român.

 

Faptul ca presedintele, primul-ministru si membrii guvernului se ascund de opinia publica arata degringolada din tabara puterii. Acesta este sindromul unui sfârsit de regim, când cei mai înalti reprezentanti în stat nu mai au curajul sa apara public si când se recurge la violenta în locul ratiunii si dialogului.

 

În conditiile în care România arata astazi ca o tara neguvernata, singura solutie rationala este declansarea rapida a alegerilor anticipate, pentru a avea un nou parlament si un nou guvern, legitimate de votul popular si pentru a reveni la normalitate.

Lăsaţi un răspuns