Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Sorin Rednic, instalat in functia de prefect al judetului

Schimbare la varful Institutiei Prefectului Maramures. Sorin Rednic si-a preluat atributiile de prefect al judetului, dupa ce Sandu Pocol a fost eliberat din functie printr-un ordin adoptat in prima sedinta de guvern al Cabinetului Ponta.

 

Instalarea in functie a noului prefect s-a facut azi, ordinul de numire fiind citit de Liviu Marian Pop, ministru desemnat pentru dialog social in Cabinetul Ponta. De asemenea, incepand din 12 mai, postul de subprefect a ramas vacant, dupa ce Ana-Maria Pataki a fost inlocuita din functie, in locul ei nefiind numita inca nicio persoana. La ceremonie au fost prezenti mai multi primari din judet, directori de institutii, consilieri judeteni. Fostul prefect, Sandu Pocol a declarat ca este multumit de ceea ce a realizat in perioada in care s-a aflat in functia de reprezentant al guvernului in teritoriu si pleaca cu inima impacata, dar a avertizat ca pentru succesorul sau urmeaza o perioada destul de dificila, tinand cont de alegerile care vor avea loc in 10 iunie. „Sunt constient ca aceasta functie implica o responsabilitate enorma. Este onoranta si nu este o demnitate usoara. Le multumesc celor care au crezut in mine si in competentele mele profesionale si m-au sustinut pentru ocuparea acestei demnitati publice. Impreuna cu toate structurile Ministerului Administratiei si a Internelor, magistratii si toate celelalte persoane implicate in desfasurarea acestui important proces vom crea cetateanului siguranta ca votul este corect”, a declarat prefectul Redinic in momentul instalarii in functie.

 

Sorin Rednic are 40 de ani si in ultimii 11 ani a ocupat functia de secretar al primariei din Sighetu Marmatiei. Este licentiat in drept si doctorand in stiinte juridice si a urmat un program de formare pentru inalti functionari publici. Pentru postul de subprefect, nominalizarea a revenit organizatiei judetene a Partidului Conservator. Numele vehiculate pentru ocuparea acestei functii sunt acele a inspectorului guvernamental Pamfil Bercean si a lui Alexandru Cosma.

Lăsaţi un răspuns