Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Remus Span, urmarit penal

Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus începerea urmaririi penale fata de SPAN REMUS VASILE, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta, în forma continuata, se arata intr-un comunicat de presa.

Din rezolutia de începere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, în perioada mai – noiembrie 2012, în mod repetat, învinuitul Span Remus Vasile i-a acordat sprijin numitului Silaghi Ovidiu Ioan, ministru al Transporturilor la acea data, pentru a pretinde si primi bani si foloase necuvenite de la administratorul firmei Romstrade SRL, Nelu Iordache.

 

Conform comunicatului DNA, sprijinul acordat de învinuitul Span Remus Vasile ar fi constat în intermedierea întâlniri între cumparatorul de influenta Nelu Iordache si ministrul Silaghi, cunoscând problemele pe care le întâmpina S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor cu CNADNR SA (întrucât anterior îsi desfasurase activitatea în cadrul grupului de firme controlat de Iordache Nelu). DNA mai arata ca Span a intermediat primirea, de catre ministrul Silaghi Ovidiu Ioan de la Nelu Iordache, a sumei de 200.000 euro si a foloaselor necuvenite constând în efectuarea unor curse aeriene între Satu Mare si orase din Europa pentru sustinerea campaniei electorale a unei peroane apropiate ministrului, în conditiile în care învinuitul cunostea ca societatea Romstrade SRL înregistra pierderi pe care nu avea posibilitatea sa le suporte, precum si problemele reale ale S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor, probleme care îndreptateau CNADNR S.A. sa dispuna anumite masuri de reziliere a unor contracte:
Tot Span este cel care, conform DNA, l-a convins pe administratorul Romstrade SRL Iordache Nelu ca ministrul Silaghi este dispus sa îl sustina si sa influenteze deciziile conducerii CNADNR S.A. pentru a sprijini interesele firmei S.C. ROMSTRADE SRL.

Lăsaţi un răspuns