Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Dragnea a redus fondurile pentru primariile din Maramures

baniPrimarii maramureseni raman fara bani pentru proiecte. Asta, urmare a unei decizii a vicepremierului Liviu Dragnea care, prin rectificarea bugetului, a diminuat fondurile pentru judetul Maramures. Reducerea de fonduri pentru judetul nostru vizeaza Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a informat Consiliul Judetean (CJ) Maramures, printr-o adresa (nr. 91.633/12.11.2013), ca au fost diminuate creditele bugetare pentru anul 2013, ca urmare a rectificarii bugetului de stat pe anul 2013. Cu toate ca adresa a fost intocmita in urma cu doua saptamani, abia ieri a fost transmisa autoritatilor judetene.

Reprezentantii CJ sustin ca documentul este semnat de vicepremierul-ministru Liviu Dragnea si face referire la diminuarea creditele bugetare pe anul 2013, aferente Programului National de Dezvoltare Locala, aprobat prin O.U.G. nr. 28/2013. Programul cuprinde o serie de subprograme care se adreseaza comunelor si municipiilor. Este vorba de „Modernizarea satului romanesc”, „Infrastructura la nivel judetean”.

Prin acest program se pot realiza lucrari de alimentare cu apa potabila a comunelor, lucrari de canalizare si statii de epurare, reabilitare/ modernizare a drumurilor publice de interes local, respectiv drumuri comunale sau cele din interiorul localitatilor, dar si reabilitarea drumurilor judetene. Sumele virate catre institutia CJ, pana la data aprobarii rectificarii, reprezinta alocarea bugetata aferenta contractului de finantare pe anul 2013. Reprezentantii CJ sustin ca alocarile bugetare aferente obiectivelor incluse spre finantare in acest program si nedecontate, se vor plati incepand cu anul 2014 in limitele bugetului aprobat cu aceasta destinatie.

Lăsaţi un răspuns