Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Investitori spanioli, la usa prefectului

Sanatatea si constructiile sunt domenii in care un grup de spanioli si-au propus sa investeasca in Maramures. Reprezentanti ai investitorilor au discutat cu reprezentantii Institutiei Prefectului privind oportunitatile de demarare a unor afaceri in judetul nostru.

Anton Rohian, prefectul judetului, a primit vizita unor investitori spanioli interesati de afaceri in Maramures. Acestia sunt din Barcelona si reprezinta firma Innovaciones Hospitalarias. Principalele domenii de activitate sunt- constructii de orice tip si in sanatate, respectiv dotarea cu echipamente si consumabile de geriatrie. Acestia au declarat ca sunt de cateva luni in Romania, iar sediul societatii a fost stabilit in Maramures. Spaniolii au precizat ca au ales acest judet atat pentru oportunitatile de afaceri, cat si pentru  faptul ca delegatul international al firmei este un maramuresean.

Investitorii spanioli sunt asociati cu oameni de afaceri din Qatar si Algeria, grupul fiind alcatuit din 60 de firme. Acestia au construit in Spania peste 60% din reteaua de cai ferate si au facut alte investitii majore in Europa. Spaniolii si-au aratat disponibilitatea de a participa la licitatii, in Maramures, in asocieri si parteneriate publice si private in domeniul constructiilor. Acestia s-au aratat intersati si de agricultura, pentru partea araba din firma, care doreste sa exporte efective mari de animale, in special miei.

Prefectul sustine ca nu este pentru prima data cand discuta cu reprezentantii acestei firme. „Am avut o intalnire cu reprezentantii firmei spaniole si in primavara acestui an. De atunci, spaniolii au facut pasi importanti pentru stabilirea in judetul nostru, respectiv au infiintat o societate. Faptul ca au ales Maramuresul pentru oportunitati de afaceri este un pas foarte important si mi-as dori aceasta colaborare pentru dezvoltarea judetului, ceea ce este in beneficiul maramuresenilor”, a declarat Rohian. La finalul intalnirii, partea spaniola a precizat ca si asociatii arabi sunt interesati de Maramures si vor veni in perioada urmatoare intr-o vizita in judet.

Lăsaţi un răspuns