Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Legea bugetului-fara amendamente depuse de parlamentarii USL

Alesii vor incepe, pe final de an, dezbaterile privind bugetul pentru 2014. In timp ce deputatii si senatorii din partidele de opozitie se plang de termenul prea scurt pentru depunerea amendamentelor, cei din Uniunea Social-Liberala (USL) nici macar nu si-au aratat intentia de a aduce amendamente noi.

Conform proiectului, in bugetul pentru 2014 au fost cuprinse sume suplimentare pentru Administratia Prezidentiala, Senat, Camera Deputatilor si Ministerul Dezvoltarii. Pierd insa fonduri Ministerul Justitiei, Ministerul Culturii, Ministerul de Interne si Ministerul Sanatatii. Parlamentarii maramureseni sustin ca, de aceasta data, dezbaterile privind bugetul nu se vor mai prelungi, pana tarziu in noapte, ca in alti ani, pentru ca alesii nu mai pot depune amendamente cu miile pentru proiecte locale si pentru biserici.

„In acest an nu se mai accepta niciun amendament. Nu vreau sa mint pe nimeni de accea spun ca fondurile la bugetul pe 2014 sunt asa cum sunt si nu se mai pune problema de amendamente pentru bani la biserici, drumuri etc. Se doreste rezolvarea problemelor de infrastructura prin fonduri europene, nu prin amendamente la buget. Acesta este argumentul pentru care parlamentarii USL nu vor depune amendamente”, a declarat Liviu Titus Pasca, senator PNL de Maramures.

Opozitia depune amendamente

In contradictie cu parlamentarii USL, cei din opozitie spun ca au pregatit amendamente, le-au depus la grup si le vor sustine pentru ca nu pot sta cu mana in san. „Ma lupt sa vina bani de la buget in Maramures.  E obligatia mea de parlamentar si nu pot sa nu vin cu amendamente la legea bugetului. Am depus peste 300 de amendamente. Acestea fac referire la fonduri pentru spitale, pentru aeroport, pentru drumuri si chiar pentru depozitul ecologic pentru ca nu sunt strain de situatia cu care se confrunta judetul si pentru ca am argumente pentru fiecare amendament. O sa sustin fiecare amendament in parte”, a declarat Mircea Man, deputat PDL de Maramures.

De asemenea, Nutu Fonta, deputat PP-DD de Maramures, sustine ca desi anul trecut grupul parlamentar din care face parte a depus amendamentele degeaba, vor repeta figura si in acest an. „Nu putem sa nu depunem amendamente, chiar daca suntem aproape siguri ca nu va trece niciunul. E dreptul nostru sa depunem amendamente si facem acest lucru pentru ca vrem sa aratam ca ne pasa”, a declarat Fonta.

Lăsaţi un răspuns