Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Senatorul Bota vrea reduceri de personal la CNADNR

Sorin Bota

Sorin Bota

Sorin Bota, senator PSD de Maramures, trage un semnal de alarma privind motivele care pot periclita finalizarea proiectelor de infrastructura din judet. Acesta crede ca personalul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) este lipsit de profesionalism, unii fiind chiar amatori in domeniu.

 

„Finalizarea lucrarilor de infrastruturadin judet ramane o prioritate. Toate lucrarile de infrastructuraa drumurilor nationale ar trebui finalizare pana la finele lui 2016, acest deziderat fiind o prioritate. Ma ingrijoreaza bugetul imens cheltuit de CNADNR pe asistenta juridica, buget egal cu cel necesar intr-un an pentru intretinerea de vara a unei regionale. In egala masura, ma ingrijoreaza numarul imens de angajati pe care compania ii are, in medie peste 900 de persoane pe regionala. Asta, in conditiile in care regionalele de drumuri nu executa lucrari si nici nu fac proiecte”, a declarat senatorul.

In opinia parlamentarului numarul angajatilor CNADNR ar trebui injumatatit. „Cel putin 50% din personalul CNADNR ar trebui sa fie concediat si in conditiile in care sunt buni si competenti, o parte sa fie preluati de firmele care lucreaza si presteaza servicii pentru companie”, a punctat senatorul. Bota crede ca prin aceste disponibilizari s-ar face o economie de aproximativ 2.500.000 de euro pe luna, astfel 50 – 55 de milioane de euro ar putea fi investiti anual, in infrastructura. Mai mult, Bota crede ca solutia pentru finalizarea lucrarilor de infrastructura sta in reorganizarea companiei.

„Maramuresul nu are de modernizat mai mult de 100 de km fata de ceea ce azi exista in programul pentru drumuri nationale. Bani exista, insa acestia trebuie gestionati corespunzator si cu simtul raspunderii, nu pe proiecte noi, desene, studii si pe procese”, a conchis Bota.

Lăsaţi un răspuns