Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Condamnare pentru seful PSD Baia Mare

Sentinta in cazul lui Dumitru Matei poate fi atacata cu recurs

Dumitru Matei

Dumitru Matei

Sentinta in cazul lui Dumitru Matei, presedintele PSD Baia Mare. Acesta a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Incidentul s-a inregistrat in urma cu un an, cand presedintele PSD Baia Mare a fost depistat, la volan, de agentii de circulatie cu alcool peste limita legala. Situatia s-a inregistrat dupa Matei a participat la o petrecere pentru a sarbatori rezultatele partidului in alegerile parlamentare. Despre acest caz, Matei a declarat, zilele trecute, ca nu a fost prins in trafic, ci intr-o parcare.

Pentru fapta savarsita, Judecatoria Baia Mare l-a condamnat pe Matei , la pedeapsa inchisorii de 6 luni, insa a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe un termen de incercare de 2 ani si 6 luni. Prin sentinta data, instanta i-a interzis unele drepturi, adica dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice. Matei a mai fost obligat de catre instanta sa plateasca 450 de lei, cheltuieli judiciare. Sentinta a fost data in 18 decembrie si nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Lăsaţi un răspuns