Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Rohian catre liderii rromilor: Sa nu mai aud povesti ca cineva nu se ocupa de voi

Anton Rohian

Anton Rohian

Anton Rohian, prefectul judetului, i-a avertizat pe liderii rromilor sa trateze cu seriozitate problemele din comunitatile pe care le reprezinta. Avertismentul a fost transmis zilele trecute, cand Institutia Prefectului Maramures i-a convocat pe liderii rromilor si pe reprezentantii administratiilor locale, in care exista astfel de comunitati, la o reuniune.

 

Cu toate ca pe ordinea de zi au fost prinse aspecte ce tin de problemele cu care se confrunta aceste comunitati, teme legate de starea de sanatate a celor de etnie rroma, reprezentantii acestora au lipsit de la dezbateri.

 

„Atitudinea mea fata de aceste comunitati este una responsabila. Asa as vrea sa fie si a voastra fata de voi atunci cand va cereti drepturile sau cand vreti sa faceti ceva bine pentru comunitatea voastra”, a declarat prefectul. Acesta s-a aratat iritat dupa ce a observat ca liderii rromilor din mai multe comunitati din judet nu sunt prezenti la dezbateri. „Avem probleme la Coltau, Ulmeni, :omcuta Mare, Satulung, Coroieni, Copalnic Manastur, dar am impresia ca liderii rromilor din aceste comunitati habar nu au, ori au o problema, ori nu-i intereseaza. Asta arata cat de preocupati sunteti voi de problemele voastre. Sa nu mai aud povesti ca cineva nu se ocupa de voi”, a spus prefectul.

 

Lăsaţi un răspuns