Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Autoritatile au semnat contractele pentru „Marul in scoli”

fructe in scoli

Fructe din Polonia pentru elevii din zona Borsa-Viseu

Din aceasta saptamana, a inceput distribuirea merelor in unitatile de invatamant din judet, in cadrul programului national „Mărul in scoli”. Dupa ce autoritatile au organizat licitatie si au semnat contracte, startul programului s-a dat in prima zi de scoala din 2014.

Incepand din aceasta saptamana, in unitatile de invatamant din judet, se distribuie merele in cadrul programului „Marul in scoli”. La nivelul judetului, aproximativ 52.000 de elevi din clasele 0-VIII beneficiaza de acest program. Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Maramures sustin ca dupa organizarea licitatiei, cinci firme se vor ocupa de furnizarea fructelor necesare. Astfel, pentru zona Vadu Izei- Sighetu Marmatiei licitatia a fost castigata de S.C.Pitiritean, pentru zona Borsa- Viseu, fructele vor fi distribuite de S.C.Nutrivet, iar pentru zona Lapus, merele vor fi asigurate de firma S.C.Rosario.

Pentru elevii din Baia Mare, fuctele vor fi distribuite de S.C.Marmalus, iar pentru elevii din zona Somcuta Mare- Seini, fructele vor fi asigurate de catre societatea S.C. Prioritar Impex din Hunedoara.

Reprezentantii CJ au precizat ca patru din cele cinci firme castigatoare distribuie mere de productie romaneasca, in timp ce S.C.Nutrivet va distribui mere importate din Polonia. Conform contractelor incheiate, unitatile de invatamant vor fi aprovizionate cu mere de doua ori pe saptamana, in conformitate cu o schema de distributie intocmita in functie de distanta fata de punctul de depozitare.

 

Lăsaţi un răspuns