Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

„Festivalul” declaratiilor confuze in politica maramureseana

Social-democratii maramureseni si liberalii s-au intrecut, zilele trecute, in declaratii confuze si bazaconii. Acestea au fost facute, in conferinte de presa, organizate in aceeasi zi, o zi neagra in ceea ce priveste transmiterea mesajelor.

Dornici de a transmite informatii si mesaje legate de faptele cu care se mandresc, politicienii judetului, involuntar, ajung sa mai spuna si lucruri traznite. ~ntr-o singura zi, politicieni din mai multe partide politice au transmis mesaje contradictorii sau au spus lucruri ciudate, de parca se concurau unul pe celalalt. Liberalul Mircea Dolha, deputat si presedinte interimar al PNL Baia Mare, in incercarea sa de a da asigurari ca, in Maramures, din primavara vor fi demarate investitii, a vorbit despre „santierele care vor incepe sa lucreze” si spunea cu atata convingere, de parca urma sa dea si tonul la un vechi cantec despre „Macarale, rad in soare argintii”.

Despre investitii si finantari a vorbit si Gabriel Zetea, presedinte al PSD Maramures, in momentul in care a declarat ca se va lucra pe „centura capitalei” de parca vorbea de investitii in Bucuresti. Chiar daca Zetea nu a spus ca e vorba de capitala resedinta de judet, s-a putut deduce ca se refera la drumul de ocolire al municipiului Baia Mare. Declaratia acestuia ne-a amintit de Alexandru Pocol, fost prefect al judetului, care, in 2010, a incurcat putin itele intr-o comunicare si le-a transmis maramuresenilor ca organizeaza alegeri partiale in judetul Ilfov.

Probleme de comunicare a avut si deputatul PSD, Florin Tataru, care a incurcat Comisia de la Venetia cu cea de la Geneva, insa, in scurt timp, a realizat confuzia facuta si a revenit asupra declaratiei cu o corectura. Dar se intampla si la case mai mari.

Ca o concluzie la toate acestea, a venit si o declaratie a lui Vasile Berci, deputat PNL de Maramures. Cu seninatate in glas si seriozitatea care-l caracterizeaza, deputatul a punctat: „dupa 25 de ani de politica am ajuns sa nu mai inteleg nimic din ceea ce in intampla in peisajul politic”.

Nu e de mirare ca nici macar profesorul Berci nu mai intelege nimic din politica dupa cat de clare sunt mesajele transmise de unii politicieni.

 

Lăsaţi un răspuns