Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Hotarare noua aprobata de CJ pentru transportul de persoane

Plenul Consiliului Judetean (CJ) Maramures a aprobat o noua hotarare privind emiterea avizului in vederea eliberarii licentelor de traseu de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Baia Mare. Hotararea vine dupa ce firma de transport in comun opereaza inca de la inceputul anului pe trasee.

Hotararea face referire la efectuarea serviciului de transport public de personae, prin curse regulate, care se desfasoara pe raza de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale membre ale asociatiei de dezvoltare intercomunitara.

Reprezentantii administratiei judetene au precizat ca aprobarea hotararii a fost necesara deoacere licentele de traseu se elibereaza de catre compartimentul sau serviciul specializat doar cu avizul Consiliului Judetean. Concret, hotararea face referire la 36 de trasee pentru transportul public de persoane, atat pe raza municipiului Baia Mare, cat si pentru curse intre localitati din zona metropolitana.

Astfel, s-au aprobat trasee care sa faca legatura intre Baia Mare si Firiza, Ulmoasa, Recea si Lapusel, Tautii Magheraus si Nistru, Satu Nou de Sus, Satu Nou de Jos, Grosi si Ocolis. Un alt traseu a fost stabilit pentru ruta Sacalaseni- Culcea, Coruia si Autogara Imperativ SA Baia Mare, alt traseu intre Baia Mare si Carbunar- Chechis si o alta ruta intre Autogara Imperativ si localitatile Dumbravita, Rus, Sindresti, Unguras.

Proiectul de hotarare a primit avizul favorabil al comisiei de specialitate, iar apoi hotararea a fost votata in unanimitate in plenul Consiliului Judetean.

 

Lăsaţi un răspuns