Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Ministrul Agriculturii, asteptat in Maramures

Daniel Constantin

Daniel Constantin

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, va fi prezent in Maramures in luna februarie. Invitatia a fost lansata atat de Anton Rohian, prefectul judetului, cat si de conducerea PSD Maramures.

Autoritatile se asteapta ca alaturi de ministru, in Maramures sa ajunga si secretari de stat si reprezentanti ai comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, astfel incat problemele cu care se confrunta fermierii si producatorii din judet sa-si poata gasi sprijin la nivel central.

Gabriel Zetea, presedintelor organizatiei judetene a PSD, sustine ca in Maramures este asteptat si Daniel Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, care a discutat cu o parte dintre producatori si zilele trecute, la Targul de la Berlin.

„Ministrul Agriculturii va fi prezent in Maramures la lansarea noului Program National de Dezvoltare Durala (PNDR). Prin acest program se  finanteaza proiecte care vizeaza crearea, comercializarea si diversificarea produselor agricole, crearea conditiilor de productie etc. Prin acest program pot obtine finantare atat persoanele fizice sau  micro-intreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii, dar si autoritatile publice locale, organizatiile neguvernamentale, asociatiile si comunitatea locala”, a declarat Anton Rohian, prefectul judetului. Pe de alta parte, prefectul s-a aratat nemultumit de modul in care sunt gestionate pasunile si vrea sa discute si aceasta problema cu reprezentantii ministerului de resort.

 

Lăsaţi un răspuns