Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 18 mai 2024

Ministrul de Interne recunoaste ca jumatate din masinile MAI sunt depasite

Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, recunoaste ca autovehiculele utilizate de angajatii Politiei Romane au norma de utilizare depasita. Pentru imbunatatirea situatiei, ministrul spune ca se va demara un proces de achizitie prin programul Rabla.

Ministrul a precizat ca dotarea structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu mijloace de mobilitate se va face prin accesarea „Programului de  stimulare a înnoirii Parcului auto naţional”. Astfel, se vor achizitiona aproximativ  100 de autoturisme, din gama 4×4 si 4×2.

Referitor  la numarul autovehiculelor  care vor  fi repartizate structurilor judetene ale Ministerului Afacerilor Interne, acesta va fi stabilit la nivelul fiecarui ordonator secundar de credite, in funcţie de numarul de autovehicule  uzate introduse în Program, gradul de înzestrare cu autovehicule, precum si de starea de operativitate a acestora.

În ceea ce priveste rulajul autovehiculelor, Stroe a aratat ca la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, din totalul de 19.859 autovehicule, 9.892 au rulaje de peste 100.000 km, ceea ce reprezinta o pondere de 49,81%.

Lăsaţi un răspuns