Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

PNL participa fara PSD la europarlamentare

ovidiu nemes

ovidiu nemes

Partidul National Liberal (PNL) se pregateste sa participe separat la alegeri. In cadrul sedintei Biroului Politic National din 9 ianuarie au fost anuntate masuri de natura organizatorica si o serie de elemente de calendar pentru pregatirea, ca partid distinct, a alegerilor europarlamentare, ceea ce si PSD a facut.

“Abordarile decise in urma cu cateva luni, acelea ca PNL si PSD sa mearga pe liste separate la alegerile europarlamentare, raman actuale. Cu toate acestea, in Maramures, Uniunea Social- Liberala va functiona in continuare, desi fiecare partid se pregateste acum sa participe separat la europarlamentarele din luna mai. Nu exclud faptul ca, in viitor, ar putea sa reapara in cursul discutiilor, propunerea candidaturilor comune. Daca va fi asa, o vom discuta”, a declarat Ovidiu Nemes, presedinte interimar al PNL Maramures.

Acesta sustine ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu se opune discutarii niciunei formule, dar continua sa creada ca noi trebuie sa avem maturitatea de a participa la alegerile europarlamentare pe liste separate, mentinand USL-ul si totodata obiectivele comune ale aliantei. “Avem obligatia de a rezolva problemele comunitatii si de a duce la indeplinire proiectele deja demarate la nivelul judetului, pentru a dovedi ca respectam mandatul primit de la maramuresenii nostri”, a mai spus Nemes. Presedintele PNL Maramures a mai aratat ca liberalii vor incepe pregatirea pentru alegerile europarlamentare dupa reuniunea Delegatiei Permanente a partidului.

 

 

 

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns