Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Prefectul continua lupta cu hotii de lemne

Anton Rohian

Anton Rohian

Campania de depistare si prevenire a delictelor silvice a fost demarata la sfarsitul anului trecut, de Institutia prefectului. Anton Rohian, prefectul Maramuresului sustine ca, pentru a ajunge la efectul scontat, adica pastrarea „aurului verde” al judetului, campania va continua si in acest an.

Pana acum, Rohian s-a intalnit cu reprezentantii institutiilor abilitate sa intervina pentru stoparea furtului de lemne din padurile Maramuresului, unde s-a facut o analiza a situatiei si s-au stabilit cateva masuri. De asemenea, prefectul a solicitat o evidenta a utilajelor forestire, dar si a punctelor de prelucrare a lemnului din judet.

„Campania a aparut pe ultima suta de metri a anului trecut. In 2013 am inceput lupta cu cei care savarsesc infractiuni silvice, dar nu putem lasa nefinalizat un lucru inceput. Astfel, campania a devenit o preocupare principala pe care o am pentru acest an”, a declarat prefectul. In opinia lui Rohian, rezultatele acestei campanii depind, intr-o mare masura, de rezultatul discutiilor care se poarta cu reprezentantii composesoratelor din judet, care detin suprafete silvice. „Sunt optimist in ceea ce priveste rezultatul acestui dialog. Este foarte important sa se inteleaga ca padurea este o avere de care nu trebuie sa ne batem joc, un bun care trebuie protejat”, a subliniat prefectul Rohian.

Lăsaţi un răspuns