Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Procedura de emitere a titlurilor de proprietate a fost deblocata

titlu de proprietate

titlu de proprietate

Problemele legate de restituirea proprietatilor au devenit arzatoare pentru un numar mare de maramureseni. Unii au dat in judecata comisiile de fond funciar, altii au intrat in dispute cu reprezentantii administratiilor locale si chiar s-au inregistrat cazuri in care cei care revendicau terenuri au intrat in greva foamei pentru ca nu au gasit intelegere din partea autoritatilor. De parca astea nu ar fi fost de ajuns, anul trecut, s-a decis suspendarea emiterii titlurilor de proprietate, ceea ce a creat nemultumiri.

Anul 2014 a inceput cu vesti bune pentru maramuresenii care incearca de ani buni sa-si rezolve problemele legate de proprietati. Institutia Prefectului sustine ca  incepand din aceasta saptamana, maramuresenii pot solicita titlurile de proprietate pentru terenurile aferente locuintelor. Anton Rohian, prefectul judetului, a declarat ca a fost deblocata procedura de emitere a ordinelor prefectului pentru terenurile aferente locuintelor.

„Procedura a fost suspendata din luna iunie 2013, dar s-au primit foarte multe sesizari din partea cetatenilor si am intervenit pentru deblocarea situatiei. Fara titluri de proprietate nu se poate face nici macar intabularea terenurilor”, a declarat prefectul. Astfel, in baza precizarilor Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si urmare a numeroaselor sesizari de la cetateni, s-a decis deblocarea acestei proceduri, conform prevederilor din Legea nr.18/1991, republicata. In consecinta, maramuresenii interesati se pot adresa administratiilor locale la care sunt arondate localitatile, in vederea obtinerii titlurilor de proprietate pentru terenuri.

Lăsaţi un răspuns