Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Scaunul lui Zehan se clatina

Andrei Zehan

Andrei Zehan

Reprezentantii administratiei judetene au dat de inteles ca scaunul lui Zehan se clatina dupa incidentul de la Muzeul de Mineralogie  din Baia Mare.

Serviciul Judetean de Paza, pe care Zehan il coordoneaza, se afla in subordinea Consiliului Judetean (CJ) Maramures. De-a lungul timpului, in plenul CJ s-au purtat discutii privind desfiintarea acestui serviciu, criteriile de performanta, costurile pe care le implica etc. Criteriile sociale au stat la baza am]narii unei decizii privind desfiint area acestui serviciu, alesii luand in calcul si situatia angajatilor care cu  greu si-ar mai fi putut gasi un loc de  unca. Discutii ce tin de performanta si functionarea serviciului de paza au fost reluate dupa ce din Muzeul de Mineralogie Baia Mare a disparut un exponat. Aceasta situatie s-a inregistrat in momentul in care  obiectivul era pazit de un angajat al acestui serviciu.  Acum reprezentantii administratiei judetene se declara nemultumiti de managementul serviciului de paza si spun ca asteapta rezultatul anchetei, iar apoi vor lua o decizie. O situatie similara se inregistreaza si in cazul lui Ioan Bob, directorul muzeului. La sedinta CJ de ieri, Cosmin Drulea, consilier PSD, a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului care facea referire la aprobarea proiectului de management si a duratei contractului la Muzeul de Mineralogie, propunere acceptata de plenul CJ.

„Am fost duminica la muzeu, dupa ce am aflat de incident. Exista neconcordant e privind paza, managementul institutiei, dar si cel al serviciului de paza. Pana la urma este vorba de un furt din patrimoniul national, ceea ce reprezinta o chestiune foarte serioasa. Vom face o analiza at]t aici, c]t si la celelalte muzee pe care le avem in subordine, iar dupa o saptamana sau doua cred ca vom avea si rezultatele anchetei, astfel incat sa putem lua o decizie”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedinte CJ Maramures.

De asemenea, seful administratiei judetene s-a declarat nemultumit de managementul serviciului de paza, subliniind ca de-a lungul timpului s-au comis erori, ceea ce impune efectuarea unor schimbari.

Lăsaţi un răspuns