Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Senatorul Bota vrea colaborare intre ISU si operatorii de telefonie

Sorin Bota

Sorin Bota

Colaborarea intre operatorii de telefonie mobila si serviciile care se ocupa de gestionarea situatiilor de urgenta. Aceasta este solicitarea lui Sorin Bota, senator PSD de Maramures, dupa incidentul inregistrat, zilele trecute, in apropiere de Cluj, cand un avion de mici dimensiuni in care se aflau medici s-a prabusit, iar echipele de salvare au ajuns la victime dupa aproximativ sase ore.

 

„Operatorii de telefonie mobila ar trebui sa poata interveni de urgenta. Medicii nu aveau descarcate aplicatiile GPS. In acest caz operatorii de telefonie ar fi trebuit sa le puna imediat aplicatia si sa vorbeasca cu ei. Se impune emiterea unei ordonante de urgenta prin care operatorii de telelefonie sa fie obligati sa intervina imediat si gratuit in astfel de situatii de urgenta. In plus, cred ca alte autoritati trebuiau sa se autosesizeze pentru a-i descoperi”, a declarat senatorul. Bota a facut referire la dotarea „Romatsa” care dispune de softuri de milioane de euro, chiar recente.

„Au softuri dar cred ca sunt degeaba. Probabil le-au achizitionat pentru a putea face statele de plata. Halal spatiu aerian! Mai au tupeu sa spuna ca nu-si reproseaza nimic, dupa ce au murit doi oameni. Autoritatea aeronautica ce face? Aici chiar sunt vinovati multi „tocatori de bani publici”. Descoperim in asemenea situatii cum de ani buni unii se fac ca lucreaza pe bani publici. Cer premierului sa ia masuri”, a punctat Bota.

 

Lăsaţi un răspuns