Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Listele PNL pentru europarlamentare, finalizate pentru doua saptamani

PNL MM

PNL MM

PNL mai are la dispoziţie două săptămâni pentru a finaliza lista candidaţilor pentru Parlamentul European. Termenul este 24 februarie, decizia fiind luată la şedinţa Delegaţiei Permanente, de zilele trecute.

În cadrul lucrărilor Delegaţiei Permanente din 6 – 7 februarie, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a fost desemnat coordonator, la nivel naţional, al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, iar secretarul general Eduard Hellvig se va ocupa de coordonarea şi pregătirea proiectului de candidatură pentru prezidenţialele din toamnă.

“Încă nu s-a stabilit lista exactă a candidaţilor la alegerile europarlamentare, dar ea va trebui finalizată în perioada imediat următoare, până cel târziu în 24 februarie. La şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL s-au luat, în schimb, decizii importante privitoare la miniştrii liberali, la componenţa liberală a Guvernului României. Prim vicepreşedintele PNL şi primarul Klaus Iohannis a fost propus pentru funcţia de ministru de Interne şi vicepremier, Eugen Nicolăescu- pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, Teodor Atanasiu- pentru ministerul Economiei Naţionale şi Cristian Buşoi- pentru Ministerul Sănătăţii. Totodată, ni s-a adus la cunoştinţă că Daniel Chiţoiu va prelua atribuţiile executive de secretar general, iar Adina Vălean va coordona pregătirea programului electoral pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Ovidiu Nemeş, preşedinte PNL Maramureş.

“Indiferent de felul în care vom candida, pe liste comune sau separat, organizaţia judeţeană a PNL este pregătită să se angreneze în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Sperăm că vom putea susţine candidaţi care să fie cu adevărat pregătiţi pentru un astfel de mandat şi interesaţi de dezvoltarea judeţului şi a regiunii de nord-vest a ţării”, a subliniat Nemeş.

Lăsaţi un răspuns