Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Starea grupurilor sanitare din scoli, subiect de dezbatere in CJ

grupuri sanitare

grupuri sanitare

Starea grupurilor sanitare din unitatile de invatamant din judet au ajuns subiect de dezbateri in plenul Consiliului Judetean (CJ) Maramures. La sedintele din ianuarie si februarie, consilierii PDL si PP-DD au solicitat alocarea de fonduri pentru astfel de investitii.

Consilierii PDL si PP-DD au aratat ca multe unitati de invatamant din judet nu pot fi autorizate deoarece nu indeplinesc toate conditiile, multe dintre acestea avand grupuri sanitare improprii. La sedinta ordinara a CJ din luna ianuarie, Felician Cernestean, consilier PDL, a solicitat executivului sa gaseasca o formula prin care sa aloce fonduri pentru refacerea grupurilor sanitare. „Cred ca nu ar fi un efort atat de mare sa alocam 100 de milioane de lei pentru a rezolva aceaste probleme din cauza carora multe scoli nu pot fi autorizate. Daca nu reusiti sa alocati suma, macar o lista sa ne puneti la dispozitie si o sa incerc sa aduc eu banii”, a declarat Cernestean.

Subiectul a fost reluat si in sedinta ordinara din 3 februarie, insa de aceasta data prin consilierul Marius Marginean (PPDD). Acesta a solicitat ca suma necesara refacerii grupurilor sanitare sa fie prinsa in proiectul de buget, insa comisia de specialitate a aratat ca nu exista o baza legala pentru acest lucru. Plenul CJ a ajuns la concluzia ca aceste investitii se vor putea realiza de catre administratiile locale dupa ce primariile vor primi fondurile pentru dezvoltarea comunitatilor.

 

Lăsaţi un răspuns