Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Zetea: Anul acesta se vor finanta toate lucrarile care sunt executate in proportie de minim 60%

Vesti bune pentru administratiile publice locale din Maramures. Ministerul Dezvoltarii Regionale va finanta, in acest an, lucrarile la retelele de apa si canalizare care au un stadiu de executie de cel putin 60%, dar si lucrarile la drumurile judetene si comunale care sunt peste 70%, sustine Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures.

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea

Vicepresedintele CJ a aratat ca Maramuresul este unul dintre beneficiarii directi, cu fonduri alocate pentru proiectele comunitatilor locale, acestea fiind mult mai mari comparativ cu anul trecut. „Anul trecut au fost luate mai multe masuri pentru ca administratiile publice locale sa isi poata continua activitatea prin plata arieratelor (datorii acumulate in perioada 2009-2012), prin plata corectiilor financiare pe proiecte cu finantare europeana, precum si cateva masuri restrictive in ceea ce priveste acumularea de noi datorii”, a spus Zetea.

In acest an, vor fi alocate alte fonduri pentru comunitatile locale, in special pentru finantarea lucrarilor de investitii in infrastructura. „Anul 2014 reprezinta anul investitiilor. Ministerul Dezvoltarii Regionale va asigura finalizarea lucrarilor la retelele de apa si canalizare cu un stadiu fizic de executie de cel putin 60% si a lucrarilor la drumurile comunale cu un stadiu de executie de peste 70%. Maramuresul va primi fonduri pentru comunitatile din Ardusat, Botiza, Calinesti, Farcasa, Giulesti, Lapus, Salistea de Sus, Sieu si Viseul de Sus, sume pentru finalizarea lucrarilor la retelele de apa si canalizare. De asemenea, localitatile Bicaz, Rona de Sus, Sapanta, Sarasau si Tautii Magheraus vor beneficia de fonduri pentru finalizarea  lucrarilor la drumurile comunale”, a declarat Zetea. Pentru finalizarea acestor lucrari, se vor aloca aproximativ 100 miliarde lei vechi pentru Maramures.

Lăsaţi un răspuns