Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 23 martie 2023

Senatorii PSD de Maramures pusi pe tusa de premier

Sorin Bota si Liviu Marian Pop au ratat intrarea in Guvernul Ponta III

Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop

La o saptamana dupa anuntul oficial privind desfiintarea Uniunii Social-Liberale (USL) si plecarea PNL din guvern, la nivel central s-a intocmit lista cu propunerile pentru secretari de stat si ministri care vor face parte din Guvernul Ponta III.

Pe lista cu propunerile au fost trecute si trei nume de membri ai PSD Maramures. Noua structura ar putea primi azi votul de investitura in Parlament, insa Traian Basescu a anuntat inca de saptamana trecuta ca intentioneaza sa faca o sesizare la Curtea Constitutionala.

Zilele trecute, premierul Ponta a negociat cu UDMR intrarea maghiarilor la guvernare. Printre cerintele formatiunii maghiare au fost puse pe tapet problemele legate de drepturile minoritatilor nationale, dar si doua ministere si o functie de vicepremier, dar si 14 functii de secretar de stat. Ieri, au avut loc negocieri, atat in USD, cat si cu reprezentantii UDMR, acestea fiind urmate de o discutie a premierului cu sefii PSD din teritoriu, o sedinta a Comitetului Executiv National pentru validarea propunerilor pentru structura noului Cabinet.

UDMR a schimbat planurile PSD
Varianta vehiculata ieri pentru Guvernul Ponta III, avea doua ministere repartizate UDMR. Pentru Ministerul Mediului, care a fost ocupat de Rovana Plumb (PSD), a fost nominalizat Attila Korodi. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost nominalizat pentru a prelua ministerul Culturii si functia de vicepremier. UDMR a solicitat si Ministerul Sanatatii, `nsa dupa discutiile purtate intre reprezentantii USD si UDMR, Ministerul Sanatatii a ajuns la PSD, pentru acest portofoliu fiind nominalizat Nicolae Banicioiu.

Propunere pentru ministere mai putine
Premierul l-a propus pe Constantin Nita pentru Ministerul Economiei si pe Ioana Petrescu la Ministerul Finantelor publice. Pentru ministrul delegat, Dan sova, s-a facut propunerea de majorare a responsabilitatilor, prin comasarea Ministerului Marilor Proiecte cu cel al Transporturilor. Pana sa se opteze pentru aceasta formula, pentru portofoliul de la Transporturi, PSD a avut pregatita varianta de numire a lui Sorin Bota, senator PSD de Maramures. Liviu Dragnea a ramas vicepremier si ministru al Administratiei si Dezvoltarii Regionale, Mircea Dusa (ministrul Apararii) isi mentin pozitia, precum si Remus Pricopie, la Educatie. Ministrul delegat pentru Cercetare va fi Mihnea Costoiu, cu toate ca postul acestuia a fost revendicat si de PC, insa fara rezultat.
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, isi va pastra mandatul. Dupa ce PSD a cedat UDMR Ministerul Mediului, Rovana Plumb a fost redirectionata catre Ministerul Muncii, post la care a spirat si Liviu Marian Pop, senator PSD de Maramures, dar si Alexandru Cordos. Ministerul delegat pentru Ape si Paduri va fi Doina Pana, iar ministrul la Tineret si Sport va fi Gabriela Szabo. La Justitiei, ramane Robert Cazanciuc, cu toate ca a fost contestat de unii sefii din teritoriu, dar are sprijinul premierului Victor Ponta. Titus Corlatean a fost reconfirmat in pozitia de ministru al Afacerilor Externe, la Dialog Social va fi Aurelia Criste, la Ministerul IMM-urilor, Florin Jianu, iar ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul va fi Eugen Nicolicea.
UNPR si-a pastrat Ministerul de Interne, unde Gabriel Oprea nu a avut contracandidat, iar PC isi pastreaza in functie ministrul de la Agricultura. Daniel Constantin va primit in plus titulatura de vicepremier.

Dragos Titea- spera la un post la Transporturi
Cei doi senatori maramureseni, Bota si Pop, au aspirat la functii insa au fost pusi pe tusa de catre Ponta. „Ponta este cel care isi numeste ministri. Numirea acestora nu are legatura cu sustinerea organizatiilor din teritoriu”, a declarat Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures. Sorin Bota, senator PSD de Maramures, a recunoscut ca guvernul poate transforma rezultatele macroeconomice bune intr-o crestere a nivelului de trai al fiecarui cetatean, insa cu conditia ca acesta sa fie format din specialisti. „PSD trebuie sa furnizeze noului guvern cei mai buni specialisti pe fiecare minister pe care il va ocupa, pentru a obtine cele mai inalte performante si pentru a demonstra ca poate guverna. O a doua conditie in vederea unei bune guvernari ar fi echilibrarea reprezentarii in cadrul noului cabinet, in sensul in care toate regiunile tarii sa se regaseasca la nivelul guvernului, reprezentate in cabinet printr-un ministru. Un dezechilibru in reprezentare va crea frustrari in interiorul partidului si va genera repercusiuni la nivelul alegerilor electorale din acest an. Neobtinerea de pozitii importante in cadrul noului guvern poate insemna falimentul managerial al liderilor locali, iar efectele se vor vedea in scurt timp”, a declarat Sorin Bota. Numele acestuia a fost amintit ieri pentru Ministerul Transporturilor, insa pana la ora inchiderii editiei, rezultatul negocierilor pentru lista noilor ministri nu erau finalizate. Tot pentru Ministerul Transporturilor, insa pentru o functie de secretar de stat a fost anuntat si numele lui Dragos Titea. Acesta nu este strain de domeniul transporturilor, fiind secretar in departamentul de specialitate din cadrul PSD inca din 2009. Titea este si secretar executiv a organizatiei judetene a PSD Maramures.
Liviu Marian Pop, pare sa figureze pe lista posibililor ministri de cate ori se fac modificari in guvern. Din 2012, Pop a trecut pe la Dialog Social dar si pe la Ministerul Invatamantului. Acum, Pop a ramas fara functie in noul guvern.

Nemes: PNL va vota impotriva noului Guvern Ponta
Prezenta UDMR in guvern nu este pe placul multor politicieni. Atat reprezentantii Partidului Miscarea Populara, cat si cei ai PDL si PNL au declarat ca nu vor vota Guvernul Ponta III. „PNL a facut tot ce a putut pentru a sustine unitatea Uniunii Social Liberale. Am decis sa ne retragem de la guvernare dupa ce PSD a incalcat flagrant intelegerea politica. Ne-am lovit de refuzul premierului de a-i numi pe cei patru ministri pe care PNL i-a propus pentru Sanatate, Interne, Finante, Economie, iar astazi asistam la noi jocuri politice- negocierile PSD cu UDMR. Premierul nu a fost de acord cu propunerile PNL, iar acum ne da de inteles ca prefera sa se duca in Parlament cu o modificare vasta de structura guvernamentala alaturi de UDMR. Noi, liberalii, consideram ca Ponta incalca programul de guvernare asumat de USL. Drept urmare, presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca partidul va vota impotriva noului Guvern Ponta. De asemenea, noi, liberalii, nu ne-am schimbat principiile politice si ramanem un adversar al regimului de tipul celui instaurat de presedintele Traian Basescu”, a declarat Ovidiu Nemes, presedinte interimar al PNL Maramures.

 

Reader Feedback

6 Responses catre “Senatorii PSD de Maramures pusi pe tusa de premier”

 1. cetatean spune:

  titea ??? Dragos Titea ???
  Bineinteles ca el va fi secretar de stat in transporturi… doar are experienta foarte bogata in PACANELE, PACANELE ARGINTII..!!!!
  Felicitam organizatia Baia Mare pt sustinerea unui asa maramuresean… puteti fii mandru de el…!!!!
  Ce daca este bucurestean 100% care s-a catarat pe organizatia dvs de maramures!!!!
  Avea nevoie mare de voi ….
  Deci PACANELE si AVIATIE…DEH DOMNILOR SA NU VA MIRATI LA VOTURI!!!!!
  A inceput cu o angajare ilegala la ROMATSA IN FEB 2013 (adica acolo unde spunea verticalul domn „maramuresean ca sunt salarii nesimtite” , dupa care nu s-a prezentat la serviciu timp de vreo 5 luni (incasand banii ILEGAL, bineinteles ca sa cotizeze la voi, sau mai bine zis sa-si recupereze investitiile facute in delegatiile dese facute la baia mare ca sa para maramuresean cu vile prin cotroceni, balotesti etc….!!!!
  Apoi a continuat cu o numire de director juridic…!!! ca deh a terminat BIOTERRA cu 8 luni inainte!!!
  ILEGALITATE!!! Trebuia minim 5 ani!!! Dar deh… daca a cotizat!!!
  Apoi repede Secretar de stat in transporturi…ca sa recupereze si mai repede investitia…
  HALAL!!

 2. psd MARAMURES spune:

  Banuiam noi ceva dar nu am stiut.
  Ar trebui sa scapam de astfel de oameni din organizatie.

 3. baimarean spune:

  ce cauta asta sa ne faca de ras prin bucuresti?

  ia sa ne lase in pace!!!

  ba nu! Sa se sesizeze organele in drept si sa-l ia de urechi. ( am vrut sa zic de pacanele)

 4. dacul liber spune:

  De oameni dintre acestia nu avem nevoie!!

  E bine ca se mai sesizeaza cineva din cand in cand!!

  Luat atitudini ameni buni si nu mai incurajati astfel de oameni!!

  PSD-ul si nu numai, trebuie sa verifice f bine oamenii…
  Probabil ca asta, pacanistul asta, este foarte apropiat de aia de prin bucuresti… O fi carat si el ceva si deh.. trebuie sa-l puna secretar de stat si sa produca ilegalitati..
  Dar nu trebuie acoperit….
  Media trebuie sa investigheze informatiile….
  Ia vedeti pe la acea institutie ROMATSA…asa o fii??
  Nu s-a prezentat la munca…
  Eu daca nu ma duc la munca nu ma ponteaza….sec, si ma mai da si afara….
  Pe el cine il tine… partidul?? Ponat stie???

 5. cetatean II spune:

  se pare ca are multe ILEGALITATI la activ…

  aia cu neprezentarea la servicu timp 5 luni pe un salariu nesimtit asa este!!!

  a avut si dosar de la Corpul de Control al Primului Ministru dar.. pe ultima suta de metrii a fost ..salvat de clopotel (cititi pacanele, multe pacanele si tupeu de politician corupt, care face bineinteles pe justitiarul…)

  despre functia de director JURIDIC, CRED CA S-A INTELES DE TOATA LUMEA CA NU AVEA PREGATIREA NECESARA.

  Deci ILEGALITATI DUPA ILEGALITATI….

  mARAMURESENI … SCAPATI DE ASEMENEA SPECIMENE… SI REPEDE….

 6. CETATEAN III spune:

  DECI SA CONLUZIONAM DLOR!!!!

  1.Vorbim de un politician CORUPT SI PARAT!!!
  2.Mai vorbim de un smecher de patron de pacanele!!!
  3.Mai vorbim de un mitic de bucuresti care sa da drept maramuresean!!!
  4.vorbim de un om angajay ilegal la stat, la ROMATSA!
  5.vorbim de un salariu nesimtit (vorba lui) incasat fara a se prezenta la munca!!! O fi bine ??

  Or mai fi si altele dar cred ca ajunge pt definitia unui politician din zilele noastre…

  GATA!
  AJUNGE DLOR!!
  LUATI MASURI SI … CURATENIE!!!!
  DAR O CURATENIE CA LUMEA… NU ORICUM….
  ALTFEL NU VA MIA MIRATI CA IN ROMANIA NU REUSIM SA SCAPAM DE CIUMATI….!!!!

Lăsaţi un răspuns