Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Crin Antonescu, dezorientat prin Baia Mare

crin antonescuCrin Antonescu, presedinte PNL, a fost prezent ieri in Maramures. Acesta a fost insotit de doi vicepresedinti ai partidului. Este vorba de Norica Nicolai, care este si parlamentar european si candidat pentru un nou mandat, precum si Marian Petrache, coordonatorul campaniei electorale pentru europarlamentarele din acest an. Pe programul viziei in Maramures a liderului PNL a fost trecuta o vizita la o societate de productie a mobilierului, dar si o intalnire cu primarii partidului – “nucleul liberal”- dupa cum i-a numit Antonescu.

“PNL a ajuns cobaiul tuturor spaimelor presei. Nu vreau sa tot puneti raul in fata si sa va tot intrebati: ce se intampla daca pleaca Crin, ce se intampla daca se destrama PNL-ul, sau daca se intoarce Stroe din exil (r.red. Radu Stroe, care a plecat din PNL, dupa ce liberalii au iesit de la guvernare)”, a declarat Crin Antonescu, presedinte PNL. Declaratia a fost facuta in Baia Mare, cu prilejul unei vizite efectuate in judet. Prin declaratia facuta, liderul PNL a vrut sa arate ca este optimist in ceea ce priveste obtinerea unor rezultate bune in alegerile europarlamentare.

Vizita din ajun

Liderul PNL a ajuns in Maramures cu cateva ore inainte de startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Atat Ovidiu Nemes, presedinte interimar al PNL Maramures, cat si Cristian Anghel, fostul lider al liberalilor din judet, dar si Mircea Dolha si parlamentarii PNL au roit in jurul musafirului de la centru pentru a arata inca o data ca stiu sa fie gazde bune. Antonescu a recunoscut faptul ca europarlamentarele sunt alegerile cu cea mai mare miza pe care a avut-o pana acum PNL. “Avem doua obiective majore pentru care europarlamentarele au o miza importanta. Vrem sa obtinem rezultate care sa ne permita sa trimitem in Parlamentul European un numar mai are de colegi. Acum avem cinci europarlamentari, iar din 25 mai vrem sa avem opt. Vrem sa trimitem in Parlamentul European oameni cu experienta, cu personalitate, oameni care sa aiba in program o viziune in favoarea Romaniei. PNL va face eforturi maxime pentru a trimite in Parlamentul European oameni care nu fac figuratie sau sa mearga sa toarne pe cineva, ci sa faca sa se auda cuvantul Romaniei“, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a vorbit si despre miza pe care o reprezinta alegerile europarlamentare, ca preliminare pentru prezidentiale. “Rezultatul trebuie sa arate ca PNL este principalul partid de dreapta care conteaza in Romania, principalul partid ca alternativa la PSD, atat ca forta, cat si ca stil″, a declarat liderul PNL. In ceea ce priveste rezultatul alegerile europarlamentare la nivel de Maramures, Antonescu s-a declarat optimist si totodata realist privind targhetul stabilit. “Suntem realisti si optimisti si avem speranta ca vom obtine rezultatele la europarlamentare, mai ales ca avem o conducere tanara care da acum propria batalie de confirmare“, a spus apasat Antonescu.

Regrete tarzii

Marian Petrache, vicepresedinte PNL si coordonator la nivel national al campaniei electorale pentru europarlamentarele din 25 mai, si-a justificat prezenta in Maramures prin faptul ca vrea sa verifice daca liberalii din acest judet sunt oameni de cuvant. “Am vrut sa ma asigur ca ceea ce am stabilit pentru alegerile europarlamentare ramane valabil, adica un scor de 25% la nivel national. In ceea ce priveste Maramuresul rezultatul trebuie sa fie de 25%, in niciun caz sub 20%”, a spus Petrache. Pentru a sublinia importanta muncii pe care trebuie sa o desfasoare activul de partid in urmatoarea luna, Petrache a marturisit ca are regrete dupa prezidentialele din 2009. “Daca in 2009, candidatul nostru la prezidentiale ar fi avut sustinerea si suportul, ar fi ajuns, cu siguranta, in turul II. Nu a fost asa si am vazut cu totii ceea ce s-a intamplat“, a marturisit Petrache.

Fara politica cu pui si galeti

Norica Nicolai a declarat ca isi doreste un alt fel de politica pentru Romania. De asemenea, Nicolai mai crede ca Romania nu mai trebuie sa aiba o imagine de tara periferica, schimbari care sunt influentate de mediul politic. “Sper ca in Romania sa avem si o altfel de politica nu aceea care se face cu pui si galeti. In alegeri nu va mai castiga partidul care are cel mai numeros activ de partid, care face presiuni asupra alegatorului, ci partidul care are oameni ce se adreseaza cetatenilor”, a declarat Nicolai.

Ponta acuzat ca nu stie sa numere

Datele prezentate in aceste zile de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) au fost luate in discutie de liberalii prezenti in Baia Mare. Acestia s-au aratat nemultumiti de datele prezentate de AEP si Ministerul Afacerilor Interne, si l-au acuzat pe Ponta ca nu stie sa numere. Liberalii au aratat ca exista diferente intre datele prezentate in urma ultimului recensamant si cele prezentate in aceste zile privind numarul cetatenilor romani cu drept de vot. Liderii PNL i-au cerut lui Ponta sa clarifice si situatia cetatenilor maghiari care voteaza pe listele din Romania sau cele de la Budapesta pentru Parlamentul European, aratand ca exista in evidente in jur de 170.000 de maghiari care au dreptul sa voteze candidatii din tara vecina. “Aceste lucruri trebuie clarificate pentru ca nu putem porni de la neadevaruri crase care nu conteaza in viziunea lui Ponta. Ne intrebam ce guvern e acela care nu stie ce populatie are, careia i se adreseaza. Diferentele dintre datele de la recensamant si datele prezentate in aceste zile sunt rezonabile si permit sa intervina in procesul electoral”, a subliniat Norica Nicolai.

Dolha se bate cu maghiarii

Mircea Dolha, presedintele interimar al PNL Baia Mare, s-a declarat incantat de faptul ca in ciuda schimbarilor produse in ultima perioada, Crin Antonescu a ramas aproape de Maramures si a venit in acest judet. “Ma bucur ca ati ramas aproape de Maramures in conditiile in care alti presedinti evita sa mai vina in acest judet”, a subliniat Dolha. In ceea ce priveste alegerile care se vor organiza peste o luna, liderul PNL Baia Mare a subliniat ca organizatia pe care o conduce va inregistra rezultate bune. “Vom avea rezultate, chiar daca altii spun ca in Baia Mare, la o prezenta scazuta la vot, UDMR va obtine 20%. Vom avea rezultate pentru ca baimarenii spun ca nu mai datoreaza nimic partidelor politice, iar Maramuresul este dator PNL pentru ca, in vremea in care eram la guvernare am promovat proiectele serioase“, a spus Dolha.

Dezorientati printre trandafiri

Vizita liberalilor de la centru in Maramures a vizat si o intalnire cu activul de partid. Este vorba de o sedinta a Delegatiei Permanente care s-a desfasurat intr-un local din Baia Mare. Dupa ce au iesit din sediul organizatiei judetene a PNL, liderii liberali nu s-au putut decide care metoda este mai bine sa o aplice pentru a ajunge la sedinta Delegatiei Permanente. Pana sa ajunga la cea mai buna solutie, liberalii au ramas dezorientati printre trandafirii plantati in fata sediului de partid. Au decis sa renunte la masinile din parcare si s-au dus pe jos pana la restaurant, considerand ca miscarea e sanatoasa mai ales dupa sarbatorile pascale. Sedinta Delegatiei Permanente s-a desfasurat in prezenta unor artisti populari, veniti tocmai din Maramuresul istoric. Pentru a facilita deplasarea acestora in Baia Mare, PNL a pus la dispozitia artistilor un microbuz pentru “Transport Copii”, cu toate ca majoritatea celor care au venit sa le cante in struna liberalilor erau trecuti cu mult de varsta specifica elevilor de scoala.

Lăsaţi un răspuns