Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Finantare pentru Aeroportul Baia Mare

Dolha s-a fotografiat cu ministrul pentru a-i impiedica pe altii sa se bata cu caramida in piept

Mircea Dolha cu Ramona Manescu

Mircea Dolha cu Ramona Manescu

„Vor fi multi doritori sa taie panglici la aeroport si sa spuna ca au rezolvat finaantarea”, a declarat Mircea Dolha, deputat PNL de Maramures. Acesta a marturisit ca, in ultima luna a avut emotii, insa nu a vorbit despre acest lucru nici macar in familie, pentru ca stia ca problemele legate de finantarea aeroportului sunt conditionate de discutiile de la Ministerul Transporturilor cu reprezentantii Comisiei Europene.

„Dupa negocierile purtate, Ministerul Transporturilor a aprobat 8,5 milioane de euro, finantare pentru modernizarea aeroportului din Baia Mare. Mai mult, acest obiectiv a fost introdus in masterplanul de dezvoltare a transporturilor. Acest lucru presupune ca, in maxim 30 de zile, se poate semna contractul de finantare pentru lucrarile de modernizare, ceea ce implica lucrari de prelungire a pistei de aterizare si lucrari de modernizare a aeroportului”, a declarat Dolha.

Lucrari conditionate de managementul aeroportului

Parlamentarul a subliniat ca toate acestea se vor realiza daca executivul Consiliului Judetean va putea asigura un management performant la aeroport, care sa poata gestiona acest contract. „Pana acum am fost cu capul in nori, acum trebuie sa revenim cu picioarele pe pista de aterizare si sa luam masuri, astfel incat sa nu mai poata spune nimeni ca ne-a furtat Satu Mare proiectul sau finantarea. Acest lucru nu inseamna ca trebuie schimbata neaparat conducerea aeroportului. Daca Zamfir Ciceu (presedintele CJ) stie cum sa-i stimuleze pe cei din conducerea aeroportului si sa-i determine sa-si completeze si sa transmita documentele lipsa, nu e necesara schimbarea lor din functie”, a declarat Dolha.

Ramona Manescu- invitata la sampanie

Deputatul PNL a subliniat ca in ciuda faptului ca vor fi multi care se vor bate cu caramida in piept, spunand ca au facut lobby pentru finantarea lucrarilor de la aeroport, meritul revine Ramonei Manescu, fost ministru liberal al Transporturilor. „Cand lucrarile de la aeroport vor fi gata, o sa o invit pe Ramona Manescu in Baia Mare, sa ciocnim o cupa de sampanie pe pista din aeroport, chiar daca voi fi nevoit sa aduc sampania de acasa. Am fost martor la semnarea documentelor si chiar mi-am facut poza si filmare, ca o dovada din momentul semnarii documentului”, a subliniat Dolha.

Lăsaţi un răspuns