Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Gabriel Zetea (PSD): Lucrările pe DN 18 continuă şi în 2014

În campania electorală, partidele din opoziţie speculează fiecare informaţie prezentând, cel mai adesea, adevărul denaturat. Nimeni nu aminteşte faptul că, în 2013, în judeţul Maramureş s-au reabilitat aproximativ 100 de km de drum naţional. Ne referim la peste 60 de km reabilitaţi între Sighet şi Moisei, 25 de km de drum refăcuţi între Seini şi Baia Mare etc. ”Este cea mai mare realizare din istoria Maramureşului, după 1990. Eforturile parlamentarilor USL au dus la un an 2013 de excepţie în ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor din judeţ. Azi, PSD-ului, cel mai mare partid aflat la guvernare, îi revine sarcina de a continua ceea ce s-a început în mandatul Guvernului USL”, a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Gabriel-ZeteaSchimbarea de mentalitate la nivelul Guvernului Ponta, a Ministerului de Transporturi şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este una benefică şi realistă. Dacă până acum, în România, banii pentru reabilitări erau achitaţi firmelor înainte de execuţia lucrărilor, în urma alocărilor bugetare, în prezent decontul se face după recepţionarea lucrării.

Toate lucrările efectuate pe drumurile naţionale vor fi plătite de CNADR

”Acesta este modelul european de plăţi, modelul economic viabil care se aplică şi în România în acest moment. Nicio firmă sau societate din domeniul privat nu achită banii înainte de a recepţiona lucrarea solicitată, iar acest model este aplicat şi de CNADNR. Faptul că acum, Guvernul Ponta reuşeşte să facă ordine în relaţia stat-privat reprezintă un lucru îmbucurător. Toate lucrările efectuate în 2014 de către firmele executante pe DN 18, între Baia Mare şi Sighet şi între Moisei – Iacobeni vor fi plătite de CNADNR în urma recepţionării acestora, pe modelul se plăteşte cât se munceşte,” susţine preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea. Liderul judeţean al PSD a făcut precizarea că, dacă firmele executante vor finaliza lucrările demarate până la finalul anului 2014, acestea vor fi plătite conform contractului, integral. Afirmaţiile sale se bazează pe faptul că, în 2013, toate lucrările efectuate pe DN18 au fost plătite la zi de către CNADNR. Nu există datorii ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România către firmele care au executat reabilitări de drumuri în Maramureş.

Narcis Neaga vine în Maramureş, săptămâna viitoare

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, se va afla în Maramureş, săptămâna viitoare, luni, 12 mai 2014 şi marţi, 13 mai 2014. Acesta va analiza starea lucrărilor demarate în judeţ, iar vizita lui se va finaliza cu o conferinţă de presă în care se vor explica, pe larg, mecanismele de finanţare a lucrărilor pe DN 18, tronsonul Baia Mare – Iacobeni, pe Drumul European E 58, Baia Mare – Satu Mare, a demarării construcţiei podului peste Tisa între Sighet şi Solotvino (Ucraina), şi, ca noutate, reabilitarea drumului naţional cuprins între Baia Mare şi Târgu Lăpuş.

Biroul de presă al PSD Maramureş

Reader Feedback

Un raspuns catre “Gabriel Zetea (PSD): Lucrările pe DN 18 continuă şi în 2014”

  1. cetatean spune:

    Buna ziua dle ZETEA,

    O intrebare pe langa subiect.

    Este adevarat ca dl Dragos Titea este patron de pacanele care se ocupa acum de aviatia din ROMANIA?

    S-a confirmat ca a a vut dosar la Corpul de Control al Primului Ministru despre ILEGALITATILE FACUTE la ROMATSA?

    Daca DA , atunci faceti ceva cu acest gunoi care se mai da si drept maramuresean.

    Ne face de ras domnule Zetea.

    Va rugam!!!

Lăsaţi un răspuns