Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

CAS Maramureş dintr-un interimat în altul

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) organizează, în această perioadă, concurs pentru funcţia de preşedinte-director general a Casei de Asigurări de Sănătate (CAS). La concurs au fost scoase posturile din mai multe judeţe ale ţării printre care şi Maramureş.

 

Posturile au rămas vacante după ce, în toamna anului trecut, printr-o decizie legată de modificarea indicatorilor de performanţă. Astfel, Viorel Deghid a părăsit funcţia, postul fiind ocupat, prin delegaţie de Carmen Prodan. La examenul organizat în această perioadă pentru şefia CAS Maramureş s-a înscris Carmen Prodan. Conform datelor afişate de CNAS, Prodan a fost scoasă din cursa pentru şefia CAS Maramureş, după proba scrisă. Proba a fost susţinută în 2 martie, iar Prodan a obţinut 49 de puncte, fiind declarată „respinsă”. CNAS a dat posibilitatea celor nemulţumiţi de rezultat să depună contestaţie, termenul limită fiind 3 martie, ora 20.00. Proba scrisă va fi urmată de un interviu care constă în testarea cunoştinţelor teoretice şi practice, dar şi a abilităţilor şi competenţelor manageriale.cas-mm-0-256x256

Până când postul de preşedinte-director general al CAS Maramureş va fi scos iar la concurs, instituţia va fi condusă, tot prin delegaţie, Carmen Prodan având cele mai mari şanse să rămână în funcţia mai ales că, începând cu luna martie, directorul executiv adjunct – Stela Turdeanu – a trecut în rândul pensionarilor. De asemenea, Viorel Degih, fost preşedinte-director al CAS Maramureş nu se arată interesat să revină în cadrul casei de asigurări. În prezent, în conducerea executivă a CAS Maramureş au mai rămas un director executiv economic – post ocupa de ec. Adriana Marieta Hluhaniuc şi un director executiv relaţii ontractuale, funcţie pe care o ocupă ec. Camelia Stretea.

Rely Miko-Indre

Lăsaţi un răspuns