Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Cereri respinse la înscrierea în clasa pregătitoare

Aproape toate cererile depuse în prima etapă pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare au fost admise la nivel de Maramureş. 99,2% dintre cererile depuse pentru înscriere la şcolile din Maramureş au fost aprobate.

harta2 (1)La nivel naţional, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat datele finale înregistrate în prima etapă rezervată înscrierii copiilor în clasa pregătitoare (29 februarie – 18 martie). Datele statistice relevă faptul că, în regiunea de Nord-Vest, în judeţul Sălaj,  procentul este de 100%, în Bistriţa Năsăud de 98,9%, Cluj – 99%, iar Satu Mare 99,4%.

Ministerul mai arată că majoritatea cererilor au fost admise pentru şcoala de circumscripţie.

La nivel naţional s-au înregistrat 1.522 de cereri care nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la unitatea de învăţământ arondată iniţial.

Aceste cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care începe miercuri, 30 martie şi se încheie vineri, 8 aprilie. 

 

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 15 aprilie.

Între 19 și 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile rămase nerezolvate după a doua etapă de înscriere.

Lăsaţi un răspuns