Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Controale în pieţe. Carnea de miel verificata

Autoritatea Națională Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a dispus demararea acțiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, potrivit unui comunicat al autorității.

Instituția precizează că la aceste acțiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) dar și ai circumscripțiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

miei_in_pieteAstfel, în perioadele 21 martie-27 martie  (Sărbătorile Pascale Catolice) și 14 aprilie- 3 mai (Sărbătorile Pascale Ortodoxe) va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică. În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care vor fi valorificate carnea și celelalte produse de origine animală, se va asigura personal de specialitate.

 

Lăsaţi un răspuns