Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Primarul Ardelean îşi caută avocat care să-l scape de condamnare

anton-ardelean

A fost condamnat cu suspendare însă situaţia nu-i convine deloc. Decizia dată de Judecătoria Baia Mare a fost atacată, dosarul fiind pe rolul Curţii de Apel Cluj.

Este cazul lui Anton Ardelean, primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş, care, in luna decembrie a anului trecut, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de patru ani, pentru abuz în serviciu.

Sentința a fost dată la trei ani după ce primarul Ardelean a fost dat în judecată pentru că a acordat, timp de trei ani, ajutoare sociale mai multor familii din orașul Tăuții Măgherăuș. Acțiunea din instanţă a fost încadrată la ”infracțiuni de corupție (Legea nr. 78/2000)”, beneficiarii ajutoarelor fiind rude ale consilierilor locali sau angajaților din primărie, prieteni sau apropiați pe al căror sprijin primarul se baza în campania electorală.

Mai mult, cu toate că persoana vătămată (Oraşul Tăuţii Măgherăuş, prin viceprimar şi prin Consiliul Local al Oraşului Tăuţii Măgherăuş), nu s-a constituit parte civilă în cauză Judecătoria Baia Mare a decis confiscarea de la inculpat a sumei de 162.550 lei. De asemenea, Anton Ardelean a fost obligat să plătească suma de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată şi menţinerea sechestrului asigurator pe casa primarului.

Sentinţa Judecătoriei Baia Mare a fost atacată cu apel. Ieri, la Curtea de Apel Cluj, primarul Ardelean a solicitat o amânare a judecării cauzei în vederea angajării unui apărător.

Lăsaţi un răspuns