Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Tătaru (PSD): Cu forţă, civism şi pricepere pentru Baia Mare! Viitorul devine prezent

Voi fi primarul Băii Mari începând cu 6 iunie 2016, prin votul băimărenilor care vor trăi în oraşul de la poalele Dealului Florilor, având o administraţie municipală unde vocea fiecăruia dintre cetăţeni va conta. Nu cred că putem avea un oraş BOGAT decât dacă şi cetăţenii acestuia sunt bogaţi.

florin tataru

Baia Mare e un oraş în care oamenii veniţi din alte zone fie rămân aici, fie odată plecaţi îşi doresc să se întoarcă.

Voi fi primarul care va atrage atât investitorii, cât şi oamenii simpli.

Fără cunoaştere nu există iubire faţă de cetăţeni! Dacă înveţi, dacă te apropii de istoria oraşului nostru, dacă-ţi trăieşti copilăria aici, dacă-ţi desăvârşeşti studiile oriunde altundeva, dar te întorci să-ţi pui puterile şi cunoştinţele în folosul comunităţii, îţi întemeiezi FAMILIA şi-ţi creşti copiii aici, e un semn că Baia Mare îţi aparţine şi TU îi aparţii!

Am parcurs aceste etape ale vieţii. E timpul ca prin tot ce am acumulat în zeci de ani să-mi spun cuvântul decisiv în folosul comunităţii noastre.

Voi fi primarul care va folosi elementele meritocraţiei, dialogul şi democraţia co-participativă în folosul băimărenilor.

Pentru mine Baia Mare este matricea existenţială a lumii. Aici e strada care mă ducea către şcoală, aici e spitalul unde alergam de câte ori mă chinuiau bolile copilăriei, aici e şcoala unde am învăţat!

Aceste trei elemente: „Şcoală, Stradă, Spital” vor fi datele problemei în dezvoltarea oraşului. Fără acestea nu avem liniştea cetăţenească pentru a dezvolta segmentul de locuinţe, locurile de muncă şi nu în ultimul rând de a sprijini CULTURA care defineşte în mod fericit oraşul nostru.

Vă spun în finalul acestui text (care e o declaraţie de fidelitate şi dreptate faţă de oraşul nostru şi faţă de toţi cetăţenii lui) că Gara acestui oraş a fost spaţiul plecărilor şi al întoarcerilor mele, că această Gară a fost locul unde au ars în tinereţe visele mele. Din această ardere mi-am construit certitudinile.

Astăzi e timpul ca oraşul să fie pentru mine spaţiul în care arderea viselor să devină certitudine pentru toţi cetăţenii. Gara e undeva departe. Oraşul copilăriei mele, oraşul plecărilor mele este ORAŞUL MEU, ORAŞUL DEFINITIV, oraşul în care voi construi, împreună cu cetăţenii, certitudini pe fundaţii solide şi nu VISE transformate doar în cenuşă!

Baia Mare este Oraşul. Restul sunt doar locuri de trecere!

Voi fi primarul acestui oraş pentru că îmi doresc şi pentru că pot face paşi solizi pentru prezentul nostru, în respect faţă de trecut!

Zi de zi prezentul se transformă în trecut, în istorie comunitară, VIITORUL DEVENIND PREZENT. Din iubire faţă de cetăţeni, prin cunoaştere, voi fi PRIMAR al Băii Mari, cu sprijinul băimărenilor!

Florin Cristian Tataru, deputat PSD de Maramures

Lăsaţi un răspuns