Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Vreme rece de Florii şi Paştele romano-catolic

Vremea se va răci faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor, dar în special în jumătatea de nord-est a ţării, unde valorile termice se vor situa sub cele normale ale datei, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Nici pentru următorul interval nu se prevăd temperaturi prea ridicate. Asta înseamnă că la catolici, atât în Duminica Floriilor, pe 20 martie, cât şi de Paşte, o săptămână mai târziu, vremea nu va fi tocmai frumoasă.

Vremea va fi apropiată de regimul termic normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu valori maxime de temperatură cuprinse între 5 şi 14 grade şi minime de la -7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 5 grade în Dealurile de Vest.

harta vreme receDuminică vor fi înnorări temporare, dar numai izolat vor cădea precipitaţii slabe, fulguieli la munte şi predominant ploi, cu totul izolat în restul teritoriului. Noaptea, cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în vestul şi nordul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali se va semnala şi lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, iar ziua, la cote mai reduse, şi în celelalte regiuni. La sfârşitul intervalului pe spaţii mici în centru, sud şi est se va produce brumă.

Pentru următoarele zile meteorologii prognozează temeperaturi ale căror maxim e nu vor trece, în Maramureş, de 11 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperaturile vor coborî până la minus 2 grade. Conform prognozei, vremea se va încălzi uşor începând cu 28 martie, când maximele vor ajunge până la 15 grade Celsius.

Lăsaţi un răspuns