Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Alegeri locale în două tururi, la mâna instanţei

Curtea de Apel Bucureşti ia luni în discuţie plângerea formulată de PNL pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin.

alegatori-la-urneLiderul PNL Alina Gorghiu a precizat că în pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanţa de contencios administrativ să trimită dosarul la Curtea Constituţională care să dea o decizie, astfel încât alegerile locale să se desfăşoare în două tururi de scrutin.

Alina Gorghiu a mai spus că alegerile pot fi organizate două tururi de scrutin şi în ipoteza în care CCR se pronunţă cu doar câteva zile înainte de 5 iunie, data oficială a alegerilor locale, stabilită prin Hotărârea de Guvern pe care PNL a atacat-o în contencios administrativ.

PNL a depus pe 12 februarie o plângere prealabilă la Secretariatul General al Guvernului prin care înştiinţează că va ataca Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale. Răspunsul guvernului a fost dat la 8 martie.
Legea este în vigoare şi nu poate fi atacată la CCR decât în cadrul unui proces pe rolul instanţelor sau, direct, de Avocatul Poporului.

sursa: Mediafax

Lăsaţi un răspuns