Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Cabinete de medicină a muncii fără medici

Lipsa medicilor de expertiză a muncii a devenit o problemă serioasă în Maramureş, dar şi în alte judeţe ale ţării. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii spun că aproape jumătate dintre cabinete nu au medici.

cabinet fara medicProbleme serioase se înregistrează la Vişeu de Sus şi Sighetu Marmaţiei. Pentru ca activitatea să se poată desfăşura, posturile au fost scoase la concurs, însă medicii nu se înghesuie să se înscrie la concurs. Problema a fost adusă şi la cunoştinţa prefectului de Maramureş.

„O problemă o constituie lipsa medicilor de expertiza muncii la nivel de țară. Aceasta se reflectă și în județul nostru, dintre cele cinci cabinete doar trei având medici. Toate trei sunt în Baia Mare, în timp ce la cabinetele din Sighetu Marmației și Vișeu de Sus au lucrat până acum medicii din Baia Mare. În aceste condiții, Casa Județeană de Pensii Maramureș face în continuare eforturi pentru a  susține activitatea medicală în Maramueșul Istoric, urmând ca în data de 20 mai să organizeze concurs pentru un post de medic de expertiza muncii la Sighetu Marmației. În total, în județ există 20.600 de pensionari de invaliditate”, a spus Lucica Pop, director al Casei de Pensii de Maramureş la discuţia cu prefectul pe această temă.

Lăsaţi un răspuns