Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Cornelia Negruţ i-a solicitat ministrului să rezolve revendicările poştaşilor

Deputatul ALDE Cornelia Negruţ, a prezentat în cadrul unui interpelări parlamentare adresate ministrului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius-Raul Bostan, revendicările Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Maramureş.

cornelia negrut„Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Maramureş, organizaţie ce reprezintă 560 de membri de sindicat, salariaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Maramureş şi subunităţile acestuia, vă transmite prin intermediul meu problemele cu care se confruntă, cu rugămintea de a le analiza şi rezolva. Între revendicările salariaţilor Poştei Române Maramureş, trimise spre dumneavoastră de către vicepreşedintele Marcel Giurge, amintesc următoarele: «Modificarea legislaţiei muncii, respectiv a legislaţiei din domeniul serviciilor poştale, în vederea soluţionării situaţiei de imposibilitate a acordării concediilor de odihnă pentru salariaţii cu funcţii unice (agent poştal/ factor poştal/oficiant) din cadrul Poştei Române; Susţinerea necesităţii încadrării într-o grupă specială de muncă a salariaţilor care asigură distribuirea trimiterilor poştale, precum şi a salariaţilor care lucrează numai în schimb de noapte, în vederea posibilităţii diminuării vârstei de pensionare; Posibilitatea anulării datoriei Poştei Române către bugetul de stat, datorie ce în prezent se ridică la suma de aproximativ 200 milioane lei; Decontarea costului net care constituie o sarcină injustă pentru Poşta Română în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, în conformitate cu prevederile Ordinului 13/2013 art. 22.». Sindicaliştii maramureşeni ai Poştei Române vă transmit că soluţionarea problemelor amintite ar conduce la dezvoltarea şi modernizarea companiei, consolidarea şi creşterea poziţiei instituţiei în piaţă, creşterea calităţii serviciilor poştale şi, nu în ultimul rând, la respectarea drepturilor salariaţilor”, a subliniat parlamentarul ALDE în documentul oficial trimis conducerii ministerului.

Cornelia Negruț a mai amintit că Poşta Română este deţinută de statul român prin Ministerul Comunicațiilor, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea, în procent de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează în prezent în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Compania a încheiat anul 2014 şi 2015 cu un profit de 5 milioane euro, respectiv 4,5 milioane euro (preliminat), după cinci ani de pierdere care însumată reprezintă aproximativ 500 milioane lei.

Având în vedere situaţia prezentată, deputatul maramureșean i-a cerut ministrului Bostan un răspuns punctual, la fiecare revendicare în parte, la solicitările formulate de către Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Maramureş.

 Biroul de Presă al deputatului ALDE Maramureş

Lăsaţi un răspuns