Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Directorul APIA a atacat în instanţă raportul ANI

Florin Urs, director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Maramureş a atacat în instanţă raportul întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Conform raportului întocmit de ANI, directorul APIA Maramureş s-a aflat în conflict de interese şi administrativ după ce şi-a pus semnătura pe un dosar prin care a aprobat subvenţie la o societate la care Urs este acţionar.

florin-ursÎn raportul ANI, dat publicităţii în 6 aprilie, se arată că în calitate de director executiv s-a implicat în procesul de aprobare a cererilor de finanţare depuse de către S.C. Pomicola SA, societate comercială care are ca activitate principală „pomicultura și cultura altor plante fructifere” şi la care persoana evaluată deține acțiuni.

ANI precizează că „persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Dosarul prin care Urs contestă raportul ANI a fost înregistrat în 28 aprilie la Curtea de Apel Cluj.

Lăsaţi un răspuns