Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Discuţii în PMP între candidaţii la primării şi conducerea organizaţiei

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Maramureş s-a întâlnit, în şedinţă de lucru, cu preşedinţii de organizaţii din teritoriu şi cu candidaţii la primării. Adrian Todoran, preşedinte PMP Maramureş, i-a prezentat pe cei veniţi de curând în partid, oameni valoroşi care au confirmat în domeniile în care activează. Aceştia s-au declarat mulţumiţi că fac parte din marea familie PMP Maramureş care creşte de la o zi la alta şi este din ce în ce mai credibilă şi mai respectată.

membri pmpÎmpreună şi-au propus să obţină un scor bun la alegerile din iunie, care să le reflecte munca depusă în ultimii doi ani.

Până în prezent partidul PMP Maramureş a desemnat 63 de candidaţi pentru fotoliul de primar, iar în resul comunităţilor sunt preşedinţi care îşi vor depune liste cel puţin pentru consiliile locale.

În unele comunităţi din această ultimă categorie se mai duc tratative pentru a desemna candidaţi şi la primării.

Departamentul juridic din cadrul partidului a vorbit despre partea tehnică a problemelor, candidaţii fiind informaţi ce trebuie să facă şi ce dosare trebuie depuse pentru a putea candida. Au fost discuţii interactive şi prelungite, ţinând cont ca un număr foarte însemnat de candidaţi se întâlnesc pentru prima data cu astfel de situaţii, iar marea majoritate a lor nu au făcut până acum politică.

Organizaţie importantă a judeţului

Pentru că alegerile bat la uşă trebuie multă mobilizare. „Vreau să încep prin a vă mulţumi tuturor că sunteţi prezenţi la această şedinţă care este extrem de importantă pentru bunul mers şi rezultatele la alegerile locale ce vor urma. Suntem onoraţi că avem printre noi oameni valoroşi cărora le pasă de comunităţile în care trăiesc. Vreau să vă mulţumesc în special pentru rezultatele pe care le-am obţinut în cele două campanii electorale, în care ne-am luptat cu maşinăria de vot a altor partide tradiţionale care au avut în spate nu numai experienţa atâtor campanii ci şi suportul financiar necesar. Pentru majoritatea dintre noi a fost un pionerat, însă, cu dăruire, seriozitate, dorinţa de schimbare a actualei clase politice, coroborate cu foarte multă muncă am reuşit în multe localităţi să-i învingem. După cum ştiţi, lupta a fost inegală din multe puncte de vedere, dar cu toate acestea ne-am situat pe podium, atât la alegerile europarlamentare, cât şi la cele prezidenţiale. La alegerile europarlamentare am fost la doar 103 voturi în spatele PNL, iar cu un procent de 7,9%, am fost organizaţia care ne-am poziţionat pe locul şase la nivel naţional. Aceleaşi rezultate le-am avut şi la alegerile prezidenţiale unde considerăm că ne-am făcut treaba exemplar. Am pornit la drum câţiva oameni şi am luat totul de la zero. În scurt timp am ajuns să fim o organizaţie importantă a judeţului”, a spus Adrian Todoran.

PMP-ul este o organizaţie respectată

Primarul Lucian Morar a subliniat că Partidul Mişcarea Populară a înfiinţat organizaţii puternice în unităţile administrative din judeţ. De asemenea, i-a îndemnat pe colegi la muncă, la seriozitate, pentru a câştiga bătălia în Maramureş.

„Evident, toate mulţumirile vă sunt adresate vouă, iar acum, că e în joc candidatura nostră trebuie să fim şi mai uniţi pentru că acesta este marele nostru atu. Faptul că în PMP am fost totdeauna unul pentru celălalt şi toţi pentru echipă a contat extraordinar de mult şi în discuţiile cu superiorii de la centru, dar şi în promovarea interesului nostru ca organizaţie. Noi, cei care vă suntem lideri, nu am reuşi fără suportul vostru. Vreau să vă spun, acum, la final, că remarc cu bucurie faptul că PMP-ul este o organizaţie respectată. Mă bucur că au venit atât de mulţi oameni înspre noi. Poate că nu toţi ne votează, dar cu siguranţă toţi asteaptă ca PMP-ul să provoace schimbările pe care ei le doresc în societate. Promovarea tinerilor şi a femeilor este o realitate şi nu este doar o statistică precum la alte partide. Trebuie să spun cu tărie că încă de la înfiinţare a fost partidul care a înţeles că tineretul este viitorul. Am încredere în fiecare dintre voi. Am promis un altfel de partid. PMP va trebui să fie unul dintre cele mai active partide politice şi vocea oamenilor care vor ca politicienii să-i trateze cu respect. Însă mai întâi trebuie să câştigăm încrederea oamenilor pentru a avea rezultate”, a spus primarul Lucian Morar, propunerea partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

„Ne aşteaptă o bătălie şi mai grea, care trebuie să o câştigăm pentru că ne vizează în mod direct pe noi. Am demonstrat când am muncit pentru alţii, trebuie să demonstrăm şi acum când muncim pentru noi. Vin alegerile locale în care trebuie să ne depăşim. Sigur că nu va fi uşor, dar trebuie să muncim în continuare, să fim uniţi, serioşi şi cu multă ascultare la colegii care au mai multă experienţă decât noi. Mulţi o să fiţi căutaţi de alte partide şi vi se vor face promisiuni. Nu cedaţi, continuaţi să faceţi schimbarea. Nu ezitaţi să apelaţi la oamenii cu experienţă din partid care vă vor ajuta ori de câte ori va fi nevoie. Avem acelaşi obiectiv comun: să câştigăm alegerile în 2016”, a spus Iustin Talpoş, candidatul partidului pentru Primăria Baia Mare.

V. Rohianul

Lăsaţi un răspuns