Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Refacerea mediului prin plantare – acţiune organizată de femeile liberale

Femeile Liberale au marcat în 15 aprilie închiderea Lunii plantării arborilor 15 martie-15 aprilie, alături de președintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Țâgârlaș, prin sădirea de puieți forestieri specii (gorun și stejar) intr-o zonă apropiată orașului Baia Mare.

actiune ofl,,Acum mai bine de trei ani am hotărât să inițiem o acțiune a Femeilor Liberale, de plantare a arborilor, în jurul unei teme de mare actualitate: refacerea mediului înconjurător, spaţiul în care arborii si plantele să-şi regăsească locul binemeritat, prin implicarea noastră voluntară. Continuăm acest demers de sădire a arborilor in zone forestiere, pentru al treilea an consecutiv. Este o acțiune marca OFL,deoarece ne pasă în mediul în care trăim, de mediul în care ne creștem copiii. Prin demersul nostru încercăm să sensibilizăm și să motivăm cetățenii cu privire la importanța pădurilor și a rolului esențial în menținerea echilibrului ecologic.

Este unanim recunoscut faptul ca omul este, in parte, şi creatorul şi distrugătorul mediului care-i oferă suportul fizic al vieţii sale şi posibilitatea dezvoltării din punct de vedere social, intelectual, moral şi spiritual. Prin organizarea acestor acțiuni precum și conferinte si seminarii de informare și conștientizare, facem apel atat catre institutii, autoritati, cat si catre fiecare dintre noi, sa participam la eforturile intreprinse în vederea conservării şi ameliorării mediului înconjurător în avantajul tuturor . Şi nu dintr-un sentimentalism romantic faţă de creaţie , ci pentru că marii savanţi ai lumii au conştientizat faptul că natura înconjurătoare nu mai poate fi considerată ca o infrastructură inertă pe care omul o poate manevra după bunul lui plac, că supleţea şi posibilităţile lumii create nu sunt nelimitate, că interdependenţa dintre om şi natură este mai strânsă decât s-a crezut, că omul face parte din sistemul ambiental ca element al unui întreg”, a spus Mihaela Câmpan  –  copreședinte OFL MM şi consilier municipal PNL.

 

 

Lăsaţi un răspuns